vineri, 25 iulie 2008

True Mind - No more silence - EP (2008)


Tracklist:

  1. Tainted angel
  2. Self Anthem
  3. Stop killing them
  4. Angel or sin

Componenta:

Ana Maria Covaci – voce

Vlad Andrei Onescu – clape, voce

George Cailean – tobe

Horia Buzuleciu – chitara

Alexandru Novac – bas


Genul abordat de brasovenii de la True Mind si anume symphonic metal (sau metal melodic cu voce feminina, ca sa facem pe plac tuturor) este destul de slab reprezentat pe la noi. In afara de Magica, care se afla pe o panta ascedenta (turneu european, contract cu AFM Records), mai sunt Frozen Dusk, Fortress of Faith si inca vreo 2 trupe prin Cluj si oricum, stilurile formatiilor amintite difera destul de mult. Au mai incercat Abigail o formula cu voce feminina, dar in final s-a renuntat la idee. Asa ca aparitia unei trupe care abordeaza acest gen si care se implica intr-adevar in aceasta muzica devine salutara. Ep-ul “No more silence” este prima realizare discografica a trupei si a fost lansat anul acesta prin forte proprii. Discul arata bine, are o coperta inspirata cu legatura directa la titlul ep-ului si la mesajul trupei. Sa discutam acum despre cele patru piese de pe acest material. Prima piesa, “Tained angel”, este cea mai rapida, cu un ritm vioi si vocea feminina, foarte buna, din punctul meu de vedere. Remarc partile de clapa, foarte inspirate (ca si pe celelalte piese, de altfel) si solourile de chitara, melodice, care iasa bine in evidenta in contextul pieselor. A doua piesa, “Self Anthem” pastreaza aceeasi linie, cu un tempo mai scazut pe alocuri, cu solouri de clape si chitara; cele doua piese va vor da o idee asupra muzicii pe care o face trupa. Totusi, piesa mea preferata este “Stop killing them”, o piesa complexa, asezata, cu dese schimbari de ritm, solouri si vocea lui Vlad care o completeaza pe cea a solistei. O piesa plina de emotie, cu riffuri apasate si clapele care vin din nou sa intregeasca atmosfera creata de piesa. Alternanta vocilor este pentru mine o alegere inspirata, dand diversitate piesei si cred ca este o solutie potrivita si pentru alte piese pe viitor. “Angel or sin” incheie discul, cu un tempo ceva mai scazut decat primele doua piese, insa este una reusita, fiind, din cate am inteles prima compozitie realizata de trupa. In ceea ce priveste partile mai putin bune, remarc productia, deoarece tobele sunt uneori prea in spate, la fel si chitara (cel putin la riffuri). Sunt curios cum ar fi sunat totul daca trupa ar fi avut o productie excelenta. Pe ansamblu, un material reusit, mai ales ca vorbim despre un debut. Mai este de munca, intr-adevar, insa potential este asa ca eu unul ma astept la lucruri bune pe viitor. Trupa este in cautarea unui nou basist, insa sper sa gaseasca repede un inlocuitor astfel incat sa apuc sa-i vad si eu in concerte.

Nota:8,00

Ep-ul poate fi ascultat integral pe adresa myspace a trupei:

http://www.myspace.com/truemindrock


2 comentarii:

  1. Salut. Abigail nu s-a vrut si nu a fost niciodata o trupe de symphonic sau melodic. Sa zicem ca au mers mai degraba pe linia Lacuna Coil, mai barbateasca, dar asta e altceva.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut,Razvan.S-a inteles gresit ce am vrut sa zic. Nu am introdus Abigail in enumeratia respectiva si am folosit constructia "formula cu voce feminina" tocmai ca lumea sa nu va bage in aceeasi oala cu trupele pe care le-am mentionat si sa nu apara neintelegeri:).trupele la care ma gandeam din cluj erau destul de departe de symphonic metal si de aceea am zis ca oricum trupele acelea abordeaza genuri diferite, singurul lucru care il au cu adevarat in comun fiind prezenta vocilor feminine in prim-plan.tocmai slaba dezvoltare a symphonic metalului la noi m-a obligat sa dau exemple de trupe care nu se incadreaza in aceeasi categorie stilistica, insa pe moment nu am gasit alte idee pt a-mi ilustra punctul de vedere.

    RăspundețiȘtergere

Tudy's Chronicles © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates