marți, 9 septembrie 2008

Firewind - The premonition (2008)


De scena metalica greceasca v-am mai povestit si cu alte ocazii, in cazul unor trupe mai agresive, Septic Flesh si Rotting Christ. Iata ca din respectiva tarisoara nu vin trupe bune numai pe aria metalului extrem ci si trupe care au un cuvant de spus in metalul melodic. Iar cel mai bun exemplu pentru acest caz este trupa de fata, Firewind, trupa care a cantat in deschiderea Kamelot in cadrul ultimului lor turneu.

Power metal melodic, fara complicatii, cantat sincer si cu pofta, cu ceva insertii thrash la riffurile de chitara este reteta pe care continua sa o foloseasca trupa asta. Firewind au inceput un traseu ascendent odata cu cooptarea la voce a lui Apollo Papathanasio in 2005 fiindca fostul lor vocal nu se prea deosebea de marea solistilor de heavy metal cu voce ok si atat. Nici grecul asta cu nume de zeu olimpic nu e cel mai tare vocal de pe planeta asta, insa stie sa-si foloseasca foarte bine vocea, oferind o multime de momente interesante pe acest disc .As fi zis ca e chiar simpatic omul asta daca nu ar fi avut freza aia de copil cu fite din clipul la Mercenary Man in timp ce canta despre mercenari si moarte. Incet, incet trupa si-a construind o baza solida de fani, pe merit, zic eu. Alaturi de vocalul asta bun, avem un chitarist tanar care si-a facut un nume in muzica metal, fiind membru de-a lungul timpului in trupe ca Dream Evil, Nightrage sau Mystic Profecy si invitat pe albumele Arch Enemy si Old Man’s Child. Mai punem si un clapar meserias alaturi de un baterist si un basist care isi fac cuminti treaba si obtinem Firewind, o trupa care incearca sa demonstreze ca se mai poate face muzica buna in aria metalului melodic. Albumul se invarte in principal in zona power metalului, cu ceva influente la unele piese de hard rock si heavy clasic. Chitara suna bine de tot, riffuri cat incape, care scot din amorteala, desi se mai vorbeste pe la colturi ca inspiratia a mai scazut de la precedentul album si riffurile alea au mai fost folosite si in trecut. Mai avem si un cover, Maniac, piesa care nu suna rau deloc. Depinde de fiecare cum receptioneaza albumul acesta.

Eu spun ca e un plus pentru tarisoara asta numita Grecia ca are trupe care pot sa concureze fara probleme cu nume mult mai mari pe mai multe segmente ale metalului. Un album care merita ascultat si care ar fi luat probabil o nota putin mai mare daca nu ar fi avut pe alocuri versuri de copil retardat.

Nota: 8,50

Tracklist:

1. Into The Fire
2. Head Up High
3. Mercenary Man
4. Angels Forgive Me
5. Remembered
6. My Loneliness
7. Circle Of Life
8. The Silent Code
9. Maniac
10. Life Foreclosed

Componenta:

Apollo Papathanasio – voce

Gus G – chitara

Bob Katsionis - clape, chitara

Petros Christo – bas

Mark Cross - tobe

Linkuri pentru piese:

Mercenary Man

Into the fire

Head up high


Remembered

Circle of life

Un comentariu:

  1. :D:D m-ai facut fericita:D multumesc! stii doar ca mie imi plac..mai ales albumu vechi..ca de pe asta nu am ascultat doar cateva piese...urmeaza sa-l ascult pe tot:) as scrie mai multe da' ma car ca am de invatat!
    CRIS!:))

    RăspundețiȘtergere

Tudy's Chronicles © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates