joi, 29 ianuarie 2009

Bucovina - un nou album in curand

Dupa albumul de debut, lansat in 2006, "Ceasul aducerii-aminte", Bucovina se afla acum aproape de faza de pre-productie a noului album. Membrii trupei se arata entuziasti de rezultatele de pana acum, insa mai multe detalii nu au fost inca dezvaluite. Totodata, Bucovina se afla in cautarea unui nou label. Cateva piese de pe primul album pot fi ascultate aici, pe pagina lor de myspace.

miercuri, 28 ianuarie 2009

Phoenix 2009 sau foame de bani

De la Rock on Home am aflat ca Phoenix vor sustine un nou concert la Cluj Napoca, maine, 29 ianuarie, locatia fiind Casa de Cultura a Studentilor. Invitat special: Mony Bordeianu, vocea Phoenix din anii ’60. Organizatori sunt Prodmusic Production, iar pagina oficiala a evenimentului o gasiti aici. Vor fi prezentate piese din perioada amintita Phoenix, piese de pe noul album Mony Bordeianu precum si “hiturile’ cunoscute deja publicului. Pretul biletelor va fi de 50 lei.


NOTA PERSONALA: Bun, poate o sa ma intrebati de ce nu am pomenit de concert mai devreme. Pentru ca alta e problema pe care vroiam sa o aduc in discutie. Ok, Phoenix sunt Phoenix, iar mostenirea pe care au lasat-o rock-ului romanesc nu poate fi negata de nimeni si nici locul lor bine meritat in dezvoltarea acestui gen de muzica la noi in tara. Insa, nu inteleg ce e cu preturile astea asa de mari la bilete. 50 de lei? Eu i-am vazut acum doi ani in Cluj, iar biletul a fost 30 de lei si era inclus si un DVD cu cateva clipuri ale trupei. Asadar, ce naiba?? Mai trebuie sa mentionez ca tot in Cluj vor sustine un concert si intr-un club unde biletele vor costa 100 de lei. Toate trupele vechi, incepand de la Sabbath, Led Zeppelin, Rainbow, Doors, supravietuiesc si astazi pentru ca tot timpul generatiile tinere le-au ascultat muzica si au purtat-o mai departe. Acelasi lucru e valabil si pentru Phoenix. La concertele lor merg si multi tineri. Nu mi-a fost greu niciodata sa scot bani din buzunar pentru a merge la concerte, insa cel putin pentru mine, cam la 50 de lei pe saptamana ajungeau banii mei de buzunar in primul an de facultate. Sa nu uitam de starea in care se afla totusi trupa: Baniciu a plecat, scandalurile in presa s-au tinut lant, iar Covaci a devenit tot mai antipatic odata cu declaratiile si atitudinea sa. In conditiile astea, nu inteleg…de ce atat de mult? Si nu-mi spuneti ca daca vreau sa-i vad platesc, daca nu, nu. Problema nu e chiar asa. Problema e: ce s-a intamplat cu Phoenix si unde au ajuns?

East European Motor Show - la Predeal

Festivalul moto East European Motor Show de care va spuneam aici se va desfasura la Predeal, iar concertele se vor desfasura dupa cum urmeaza: pe 10 iulie: Guerrillas, Tiarra, Act si Inopia iar pe 11 iulie: Trooper, Aia, True Mind si Black Jack. Astept un comunicat oficial pentru confirmarea datelor si mai multe detalii.

marți, 27 ianuarie 2009

In Flames la Bucuresti

Dupa vestea de ieri, care a confirmat prezenta Opeth la Artmania si Amon Amarth la Rock City Open Air, astazi Metalhead au anuntat un concert In Flames pe data de 30 martie 2009, la Arenele Romane. Se pare ca va fi un an incendiar, iar calendarul se va umple cu date de concerte musai de vazut!

Rock City Open Air - update 3

Noi vesti in legatura cu festivalul Rock City Open Air. Pe langa celelalte trupe care au confirmat prezenta la festival si suedezii de la Amon Amarth au pus evenimentul de la Fetesti pe lista concertelor din vara aceasta. Detalii: Metalfan.

luni, 26 ianuarie 2009

Opeth la Artmania 2009

Opeth vor poposi pentru prima oara in Romania, anul acesta in cadrul Artmania 2009. Festivalul se va desfasura intre 17-19 iulie iar biletele vor costa 110 lei pe o singura zi sau 180 lei abonamentul. Totusi, pana la 1 mai biletele vor costa 90 lei pe o singura zi sau 160 pentru un abonament. Opeth vor urca pe scena in prima zi a festivalului, iar biletele se vor pune in vanzare incepand cu 28 ianuarie.

Sursa: MetalAct

Videoclipul saptamanii

MERCENARY - MY WORLD IS ENDING

Trooper la Cluj Napoca

Un nou concert Trooper la Cluj Napoca. Data 13 februarie. Locatia: club Roland Garros. Daca nu ma insel, este primul concert al baietilor la Cluj dupa lansarea noului album. De urmarit cum suna noile piese cantate live, desi nu stiu daca o sa ajung la concert, avand in vedere ca i-am vazut deja de vreo 5-6 ori pana acum, iar dezamagit nu am ramas.

Maraton Rock in Live Metal Club - update 2

S-a anuntat si programul final pentru Maratonul Rock din Live Metal Club:

ZIUA 1 Vineri, 30 IANUARIE 2009

18:00 Balkan
19.00 9,7 Richter
20:00 Tarantula
21:00 Inopia
22:00 True Mind
23:00 Rising Shadow
24:00 Highlight Kenosis

ZIUA 2 Sambata, 31 IANUARIE 2009

17:00 Riff Raff
18:00 Vepres
19:00 Dwarf Planet
20:00 Proof
21:00 MG 42
22:00 Cadavrul
23:00 Lotul National de Hardcore
24:00 Prometeu

ZIUA 3 Duminica, 1 FEBRUARIE 2009

15:00 Open Fire
16:00 No Antidote
17:00 Conspiracy
18:00 Interzis
19:00 Cryptal
20:00 Spit Fire
21:00 Black Magic

sâmbătă, 24 ianuarie 2009

Celelalte Cuvinte din nou la Cluj Napoca


Trupa Celelalte Cuvinte se va intoarce la Cluj Napoca in luna februarie, pe data de 21, cu incepere de la ora 21.00. Locatia: Irish Music Pub. La concert se vor putea gasi tricouri, cd-uri cu ultimul album al trupei, "Stem" precum si insigne. Ultimul concert al trupei in Cluj Napoca a fost pe 12 octombrie cu ocazia lansarii "Stem", concert care s-a desfasurat la Casa de Cultura a Studentilor.

marți, 20 ianuarie 2009

Un nou webzine metalic romanesc?

Extreme Metal Night World (Jurnal Serios de Rock!) au anuntat in ultimul lor editorial faptul ca pregatesc trecerea catre un nou format si domeniu. Astfel, vom putea avea un nou site cu stiri, cronici, interviuri, recenzii exclusiv din aria metalului. Se pare ca aceasta hotarare a venit in urma feedback-ului pozitiv primit din partea cititorilor, blogul avand aproximativ doua luni de cand a fost lansat. Actualizarea s-a facut saptamanal, in fiecare zi de vineri.

Mi se pare admirabil ca lumea se ocupa de acest domeniu din pura pasiune (de altfel, ca majoritatea persoanelor care scriu la noi in diverse forme despre fenomenul rock/metal). Desi cred ca mai este destul de munca la materialele prezentate, pot progresa daca se tin de treaba, iar inca un site in peisajul metalic romanesc ar fi binevenit, mai ales daca actualizarea regulata si-ar mentine ritmul.

East European Motor Show - in curand

Romania, 10-12 iulie 2009. "The best bike show in the Eastern Europe" dupa cum il descrie afisul. Fiind un festival pentru motociclisti, nu vor lipsi concertele rock/metal. Trupe participante: Trooper, Act, Inopia, True Mind, Guerrillas si altii. Mai multe detalii in curand despre locatie, desfasurarea evenimentelor si suprizele pregatite.

luni, 19 ianuarie 2009

Rock City Open Air - update 2

Pe forumul MetalAct au fost postate niste poze cu locatia unde ar trebui sa se desfasoare festivalul amintit. Daca sunteti interesati, puteti sa va aruncati un ochi aici (ultimele 2-3 posturi). Se pare ca Metal Masters vor realiza in curand o filmare cu orasul Fetesti si imprejurimile pentru a face mai multa lumina asupra locatiei alese pentru festival.

LATER EDIT: Intre timp, au inceput sa apara si pe paginile de myspace ale trupelor concertele in cadrul Rock City Open Air! Mai jos aveti primele trupe din lista anuntata saptamana trecuta:

http://www.myspace.com/officialbrainstorm

http://www.myspace.com/easternfrontuk

http://www.myspace.com/einherjermusic

http://www.myspace.com/moribundoblivionband

http://www.myspace.com/thecoldexistenceonline

Videoclipul saptamanii

SKID ROW - YOUTH GONE WILD





Asta e tot pentru examenele de saptamana asta si pentru sesiunea care o sa se termine undeva peste vreo 4-5 saptamani. Acum ascultati-l pe Sebastian sa va spuna el ce rebel era in tinerete.

Vespera in studio

Clujenii de la Vespera au intrat in studio din a doua jumatate a lunii decembrie pentru a lucra la un nou material discografic. Inca nu se stie exact daca rezultatul va fi primul full-length sau un EP cu 4-6 piese. "Mary of Bethany" este prima piesa care va fi inclusa pe acest material, iar trupa promite mai multe vesti in curand. Precedentul material a fost un demo care a continut trei piese: Fear of Night, Ephemeral Vision si Buried Eternall.

Concert ULTRAWURSCHT la Cluj

Axa Valaha Productions au anuntat la Cluj Napoca concertul trupei de grindcore/hardcore Ultrawurscht. Concertul este programat pe data de 5 februarie, ora 20.00 in clubul Roland Garros. Pret bilet: 15 lei. Alaturi de trupa mentionata, vor mai canta Necrovile, Shadowsail si Illusion of Control. Comunicatul oficial il gasiti aici. Ultrawurscht imi sunt necunoscuti, iar genul nu il prea gust, insa de Shadowsail v-am mai pomenit si cu alte ocazii. Necrovile sunt deja prezenti la majoritatea concertelor de genul, si pregatesc in prezent in album. Illusion of Control au cantat pentru prima data la Maximum Rock Festival si ma bucur ca baietii se tin de treaba. Sa vedem cum o sa evolueze pe viitor.

sâmbătă, 17 ianuarie 2009

ROME - album nou in iunie

Rome, trupa pe care am vazut-o in decembrie la Brasov alaturi de Spiritual Front (da, stiu ca nu am mai scris cronica, nu am uitat, o sa vina si aceea) a intrat in studio incepand cu 5 ianuarie pentru a inregistra noul album, programat sa iasa la sfarsitul lunii iunie. De asemenea, a fost anuntata oficial si despartirea de casa de discuri CMI si semnarea unui contract cu Trisol. Sper ca nivelul inspiratiei sa fie la fel de ridicat ca si pana acum, fiindca nu a trecut nici macar un an de la lansarea MASSE MENSCH MATERIAL, albumul care m-a intors pe toate partile si care inca nu ma lasa in pace.

Lansare Kogaionon - nr.10 + concert Shinnig si Indian Fall la Brasov

La o discutie despre reeditari, scriam acum vreo luna si ceva aici despre urmatorul numar al revistei Kogaionon (o editie aniversara). Vestea s-a confirmat, iar lansarea oficiala va fi pe 21 martie la Brasov, in cadrul unui concert Shinning si Indian Fall. Revista va avea peste 100 de pagini (in limba engleza), cu recenzii si interviuri detaliate cu trupe dintre cele mai diverse, dintre care amintesc: Arcana, My Dying Bride, Spiritul Front, Rome, Ordo Rosarius Equilibrio, Agalloch. Numarul se vrea a fi unul pentru colectionari si va fi tiparit in editie limitata. De mentionat este faptul ca imagistica a fost realizata de John Haughm (Agalloch - chitara/voce). Istoria revistei a inceput in 1995, iar ultimul numar a fost lansat in 2004. Pe linkul kogaionon din lista mea (stanga) puteti gasi numerele vechi scanate pentru a va face o idee asupra a ceea ce reprezinta aceasta revista. Un scurt film de prezentare cu numarul 10 puteti viziona la adresa aceasta. Pentru cei interesati de concert, aveti detalii aici.

Probleme tehnice - reloaded - Internet Explorer

Cand am pus tema noua pentru blog, nici macar nu m-am gandit sa testez functionalitatea ei si pe Internet Explorer, eu fiind obisnuit sa lucrez cu Mozilla Firefox acasa, la facultate si la servici. Totusi, se pare ca am facut foarte rau pentru ca Internet Explorer afiseaza blogul altfel decat ar trebui sa arate. Mai exact, se pare ca este ceva problema la culori. Nici nu m-as fi prins de problema daca nu mi s-ar fi atras atentia asupra faptului ca e aleasa prost combinatia de nuante si font (multumesc Alinei pe aceasta cale pentru observatie). Asa arata blogul pe Internet Explorer cand de fapt ar trebui sa arate asa. Din pacate nu imi dau seama care este problema. O sa arunc un ochi si asupra codului sursa, insa nu stiu daca se poate rezolva ceva. Conform google analytics cam 20% din cititorii mei folosesc inca Internet Explorer. Lor le cer scuze si nu pot decat recomanda downloadarea Mozilla.

LATER EDIT: Problema cu vizualizarea blogului apare numai pentru IE6. Daca nu vreti sa treceti la Mozilla, puteti descarca o versiune mai noua, IE7, de aici (trebuie sa aveti cel putin SP2 pentru XP) si nu o sa mai aveti necazuri . Mersi Drace pentru ajutor.

joi, 15 ianuarie 2009

Rock City Open Air - update

Astazi s-a dat un comunicat oficial din partea celor de la Metal Masters, organizatorii Rock City Open Air. Evenimentul de care va dadeam detalii ieri este programat pentru perioada 20-23 august, iar locatia se pare ca va fi pe malul bratului Borcea (un afluent al Dunarii). Din anunt reiese ca transportul nu reprezinta o problema, iar trupele anuntate ieri sunt date ca si confirmate. Deocamdata asteptam sa apara festivalul si pe agendele de pe paginile de myspace ale trupelor. Comunicatul oficial il gasiti aici.

miercuri, 14 ianuarie 2009

Rock City Open Air

Va spuneam aici, acum o luna si ceva despre un proiect ambitios, care se vrea a fi cel mai mare festival de gen de la noi din tara, un soi de Wacken romanesc, daca vreti neaparat o comparatie cu ceva festival de afara. 60 de trupe se anunta ca vor fi prezente in cadrul festivalului. Au aparut deja cateva date care anunta deja prezenta la festival a unor trupe ca Agathodaimon, Amon Amarth, Sirenia, Theatre des Vampires, Hollethon, Einherjer, Brainstorm plus alte cateva. Anuntul a fost facut de catre cei de la Metal Masters si a aparut atat pe Metalfan, pe Metalhead, MetalAct si alte cateva forumuri de profil. Acum, ar fi foarte frumos daca s-ar putea realiza tot ce scrie pe acolo si ar fi un pas inainte in materie de organizare concerte metal in Romania. Acum, ca opinie pur personala, nu stiu sincer cata lume s-ar aduna la un asemenea festival la noi incat sa se acopere costurile (e drept, sa asteptam sa vedem si preturile biletelor). Insa, ca simplu ascultator/amator de concerte am indoieli ca lucrurile o sa iasa asa de bine. Totusi, sper ca vestile rele sa intarzie si sa se realizeze acest proiect. Daca se va duce la capat, o sa fiu primul care o sa-si ceara scuze pentru scepticism si o sa sa-mi recunosc greseala. Mi-ar place la toamna sa pot spune ca am fost la cel mai tare festival din istoria metalica a patriei si ca am vazut n trupe care au cantat misto. Pana atunci, raman la indoielile mele....Vedem mai incolo...

P.S: Detalii mai aveti aici sau aici.

Maraton Rock in Live Metal Club - update

Nici nu v-am anuntat bine concertul asta cu trupe romanesti si deja doua trupe s-au retras din program. Este vorba despre Rava si PhenomenOn. Rava si-au argumentat retragerea prin faptul ca doi dintre componenti au examene la facultate in ziua in care ar fi trebuit sa sustina concertul. Baieti, va inteleg, va sustin, bafta sa aveti. In ceea ce priveste cel de-al doilea comunicat, al trupei PhenomenOn, eu nu am priceput mare lucru. Poate reusiti voi. De vazut daca se vor anunta alte trupe care sa umple golul ramas. Sursa: Metalhead.

luni, 12 ianuarie 2009

Rock Nights for Lady’s Day – Chapter II

Acum, daca tot am terminat cu urarile pe saptamana asta, va mai anunt un concert, dedicat sexului frumos. Rock Nights for Lady’s Day a ajuns la editia a II-a si va fi organizat in perioada 6-7 martie in Live Metal Club. Prima editie a adunat nume ca Indian Fall, Krepuskul sau Asheena. Anul acesta, vor participa urmatoarele trupe:

6 martie, cu incepere de la ora 19.30:

Inopia (Bucureşti) - Classical / Gothic
http://www.myspace.com/inopiainopia

Piatra (Suceava) - Folk Metal /Pagan Metal
http://www.myspace.com/piatraband

Bucovina (Iaşi) - Folk Rock / Black Metal
http://www.myspace.com/bucovina

GWYDION (Lisabona, Portugalia) - Black Metal / Viking / Celtic
http://www.myspace.com/gwydionmetal


Seara de 7 MARTIE, aduce în Live Metal Club, începând cu ora 19:30, trupele:

Illuminati (Bucureşti) - Death Metal / Progressive
http://www.myspace.com/the1lluminat1band

Negativist (Rm. Valcea) - Death Metal/Black
http://www.myspace.com/negativistro

Akral Necrosis (Bucureşti) - Black Metal
http://www.myspace.com/acralnecrosis

!NSULT (Wroclaw, Polonia) - Metal Alternative
http://www.myspace.com/insultbandpl

Şi TAINE (Bucureşti) -A DECADE OF METAL! - Progressive Metal / Death Metal
http://www.myspace.com/taineband

BILETE:
Bilet pentru o singură zi: 30 RON
Abonament (pentru ambele zile): 50 RON

Deci, doamnelor si domnisoarelor, un concert de suparaciuni organizat cu ocazia frumoasei zile de 8 martie. Sa speram la o prezenta cat mai numeroasa din partea dumneavoastra. Sau, pur si simplu mergeti sa vedeti cateva trupe faine si sa beti cateva beri!

Videoclipul saptamanii

PINK FLOYD - ANOTHER BRICK IN THE WALL (PART 2)



Asta e pentru examenele multe de saptamana asta si pentru senzatia de lehamite pe care mi-o da uneori facultatea.

duminică, 11 ianuarie 2009

Maraton Rock in Live Metal Club

Live Metal Club organizeaza cea de-a patra editie a evenimentului din seria Live Metal Club - Rock Maraton, la care vor lua parte 27 DE TRUPE. Evenimentul se va desfasura intre 30 ianuarie si 1 februarie. Participa numai trupe romanesti, iar genurile abordate sunt dintre cele mai diversificate.
De asemenea, in cele trei zile de concerte sunt puse la bataie si cateva premii:
Premiul I: O INVITATIE la concertul Methedras din LMC - 28 februarie 2009 + 5 vouchere ce se vor transforma in 5 BERI ca prin minune;
Premiul II: 5 vouchere pentru 5 BERICI;
Premiul III: 3 vouchere, calea catre cele trei BERI.

Programul Live Metal Club Rock Maraton este :


Ziua I (30 ianuarie 2009):

Ora 17:00: Balkan
Ora 18: 00: 9,7 Richter
Ora 19.00: Apocalips
Ora 20:00: Rava
Ora 21:00: Inopia
Ora 22:00: True Mind
Ora 23:00: Rising Shadow
Ora 00:00: Highlight Kenosis
Ora 01:00: After-Party LMC


Ziua II (31 ianuarie 2009):

Ora 16.00: Phenomenon
Ora 17:00: Riff Raff
Ora 18: 00: Vepres
Ora 19.00: All That Follows
Ora 20:00: MG42
Ora 21:00: Proof
Ora 22:00: Cadavrul
Ora 23:00: Lotul National de Hardcore
Ora 00:00: Prometeu
Ora 01:00: Tarantula
Ora 02.00: After-Party LMC


Ziua III (1 februarie 2009):

Ora 15:00: Open Fire
Ora 16.00: No Antidote
Ora 17:00: Conspiracy
Ora 18: 00: Interzis
Ora 19.00: Cryptal
Ora 20:00: Spit Fire
Ora 21:00: Dwarf Planet
Ora 22:00: Black Magic
Ora 23:00: After-Party LMC


Bilete se pot procura de la intrare, in ziua concertului.
Pret Bilet : 10 RON/ZI

marți, 6 ianuarie 2009

Metal Studio

Colegul meu de la MetalAct, Negura, alaturi de Coro (Axa Valaha) au pus la cale prima emisiune online live din webul metalic romanesc. Emisiunea poate fi urmarita in fiecare vineri, intre intervalul 21.15 – 22.15, la adresa de aici. Metal Studio va propune discutii pe teme metalice, video si discutii in direct (daca aveti o camera web la indemana, puteti intra in direct). In aceeasi pagina puteti lasa comentarii, sugestii, pareri, sfaturi, chestii pe care le-ati dori discutate sau ce anume ati vrea sa mai vedeti. Emisiunea mai poate fi urmarita aici sau aici. MetalStudio devine astfel divizia video a MetalAct-ului.

luni, 5 ianuarie 2009

Videoclipul saptamanii

BLIND GUARDIAN - BRIGHT EYES




In amintirea vremurilor fara griji sau, ma rog, vremurile in care grijile aveau cu totul alta natura.

duminică, 4 ianuarie 2009

Planuri pentru viitor

Planurile astea se refera la ceea ce vreau sa fac cu blogul in viitorul apropiat. Cam ce am in cap:
-vreau sa postez mai des, scriind si despre filme mai noi sau mai vechi plus ceva literatura. Am cateva materiale pregatite deci cel putin o vreme nu o sa fiu in criza de posturi noi
-din punct de vedere al muzicii ma gandeam sa scriu si despre chestii mai vechi, urmand ca recenziile materialelor nou aparute sa le pun numai pe MetalAct. Nu stiu in ce masura o sa reusesc sa fac asta, dar o sa-mi dau silinta si cred ca sunt o multime de trupe vechi care asteapta inca sa fie descoperite de noi, generatia tanara:)
- voi pastra tema aceasta, cel putin pana o sa fiu pe cont propriu si nu conditionat de o platforma sau alta:)
-cu ocazia asta puteti sa-mi bagati de vina cu ce am facut pana acum sau sa-mi dati sugestii si sfaturi legate de ce vreau sa fac in continuare. Astea fiind zise (ma rog, scrise) termin cu posturile "tehnice" sau de inceput de an si ma apuc zilele urmatoare sa urc materialele noi.

joi, 1 ianuarie 2009

Probleme tehnice

Hello, hello people! Si bun venit in noul an! Am nevoie de niste pareri. In urma problemelor de tot soiul cu blogspotul si a limitarii pe care o ofera, ma gandesc tot mai serios sa-mi mut casa pe wordpress. Asa ca mi-ar prinde bine niste pareri pro si contra sau ceva sfaturi daca aveti! Plus ca m-am plictisit de formatul vechi asa ca asta e provizoriu.

LATER EDIT: am schimbat doar tema deocamdata si o sa merg cu asta o perioada. Nu am reusit sa fac sa mearga temele care ar fi trebuit sa afiseze comentarii si ultimele posturi. Deocamdata e compromis, nu is templaturile standard urate de la blogspot, dar nu e nici cum as vrea eu sa fie. Oricum vine sesiunea si cred ca vreo doua luni ramane asa pana am timp sa fac ceva complet. Astept comentarii:).
Tudy's Chronicles © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates