vineri, 6 martie 2009

Metalstorm Awards 2008 - partea a II-a

Moonspell si-au luat partea leului cu “Night Eternal” la categoria “Gothic metal”, uitandu-se de sus (din perspectiva voturilor cel putin) la urmaritorii Tiamat si Flowing Tears. La aceasta categorie trebuie sa pomenesc si de o nominalizare nefericita, a trupei Unsun (formata de fostul chitarist Vader), care a venit cu unul dintre cele mai proaste albume pe 2008, “The end of life”, avand o solista cu o voce minunata. In comparatie, sunetul unui cui care zgarie un geam devine imn ceresc pe langa performanta duduii pomenite. Nu ma credeti? Vedeti aici, insa v-am avertizat..


Locul I la “The Best Melodeath/Gothenburg Metal Album” a fost luat de Amon Amarth la o diferenta enorma de formatiile urmatoare (500 de voturi) cu “Twilight of the Thunder God”, album nu foarte diferit stilistic de precedentul release al suedezilor. Mult mai ok mi s-a parut albumul trupei de pe locul 2, Scar Symmetry. Deadlock, Kalmah sau In Flames (marii invinsi la aceasa categorie as putea spune) mai pot fi gasiti printre nominalizari.


La “Power metal” e din nou jale mare. Albumul anului? Avantasia – “The Scarecrow”, proiectul lui Tobias Sammet din Edguy. Daca asta a iesit cel mai bun album pe anul trecut la categoria asta, e grav, insa nici trupele clasate dupa acesta nu au stralucit absolute deloc: Iced Earth, de exemplu. Albume ok au avut in schimb Pyramaze si Firewind.


Opeth, nominalizati la categoria “Progressive metal” au luat primul loc cu “Watershed”, avand numar dublu de voturi comparativ cu Ayreon. Pe locul 5 in lista apare “Torn”-ul celor de la Evergrey, album pe care eu unul nici nu l-as fi nominalizat.


“Other awards” are cateva categorii interesante, cum ar fi “Biggest letdown” – castigatori In Flames sau “Biggest surprize”- castigatori – Metallica. O categorie misto este “The best drama” categorie castigata in anii precedenti de Rhapsody (datorita declaratiilor cu ocazia schimbarii numelui) sau Stratovarius (datorita despartirilor si reuniunilor repetate), anul acesta fiind oferit scandalului Wikipedia vs. Metalstorm.


Maine o sa postez probabil si ultima parte din aceasta serie.

7 comentarii:

  1. La Moonspell iti dai seama ca sunt perfect de acord. Am mai zis asta pe un topic la tine pe blog.

    La Avantasia permite-mi sa te contrazic. Scarecrow chuar e un album foarte reusit. Are cateva hituri faine, are invitati buni, cam toate piesele suna bine nu doar hiturile. Firewind e si el pe acolo dar nu e la nivelul Avantasiei

    La Gothenburg style previzibil Amon Amarth cu un album mai slab ca alte albume de ale lor.

    Mai lasati-ma frate cu Opethul asta. Eu unul rar am vazut o formatie mai plictisitoare. Chiar nu inteleg de unde au atatia fani.

    Ah chiar daca nu a iesit la vot eu zic ca GNR intra la biggest surprize. Naiba se mai astepta sa mai apara albumul asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce ai mai cu fata de la Unsum, chiar are o voce minunata! (faca baza, vai de mine)

    RăspundețiȘtergere
  3. Voi ignora in continuare Metalstorm. Daca la The Best Melodeath/Gothenburg Metal Album nu au iesit cei de la In Flames pe locul 1, asta spune multe despre site si userii care au votat. Nu mai zic ca nu au reusit sa gaseasca macar 10 albume la genuri ca sludge/stoner, metalcore, hard rock sau post-rock. Pe Gojira i-am gasit pe locul 10 la The Best Death Metal Album. De aia nu trebuie sa voteze poporul. Cred ca nici redactorii de acolo nu faceau o treaba mai buna, daca tin cont de nominalizari.
    Nu sunt un mare ascultator de Opeth, nu am rabdarea necesara, dar cred ca merita locul 1 la Progressive Metal. In afara de The Mars Volta care, culmea, sunt pe locul 10, au numai glume de albume sub ei. Acele trupe ar trebui sa fie fericite ca au aparut alaturi de Opeth intr-un top, chiar si pe Metalstorm.

    RăspundețiȘtergere
  4. @garm: avantasia a fost mai ok decat iced earth de exemplu, dar nu a fost destul de convigator, cel putin pt mine. cel putin 2 piese (Carry me over si Lost in space) mi-au dat senzatia ca sunt prea voit soft si mainstream. cu opeth-ul esti suparat rau:) amon amarth au avut intr-adevar un album slabut.

    @drace: blonda cred ca e prietena unuia din trupa ca altfel nu imi explic de ce o lasa careva sa deschida gura

    RăspundețiȘtergere
  5. @dave: la sludge/stoner, metalcore si post-metal au fost si putine voturi, iar la primele doua categorii la voturile acordate primelor 3 trupe au fost destul de apropiate. cred ca faza e ca sunt prea putini care au habar cu adevarat de genurile astea si cred ca se intampla ceva de genul: vine unul care stie ceva heavy si power, voteaza pe acolo trupele pe care le stie, apoi se uita pe la celelalte categorii si mai voteaza si pe acolo trupele de care a mai auzit el de pe undeva, mai pune cate un vot aiurea si gata.

    RăspundețiȘtergere
  6. La power metal sunt de acord. Astept un album nou Blind Guardian sau Kamelot ca sa vorbesc. Pana atunci The Scarecrow cu 2.5 piese bune tot mai ok ca Firewind-ul cu 2 sau ca restul cu mai niciuna (Pyramaze sunt acolo doar din cauza vocii lui Barlow)

    RăspundețiȘtergere
  7. si nu e grav daca albumul anului pe power are 2-3 piese bune?:)) de acord in ceea ce priveste pyramaze. au mai urcat putin datorita lui barlow, acum se intorc din nou de unde au aparut

    RăspundețiȘtergere

Tudy's Chronicles © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates