vineri, 6 martie 2009

Metalstorm Awards 2008 - partea I

Site-ul Metalstorm organizeaza o votare anuala (accesibila doar userilor inregistrati) pentru a desemna cele mai bune albume ale anului precedent, pe genuri muzicale. In fiecare an, voteaza cateva mii de persone albumele selectate de staff-ul Metalstorm sau chiar si albume propuse de useri. Prefer situl asta ca loc de informare pentru ca se axeaza pe stiri proaspete din aria metalului fara a aluneca inspre subiecte de tabloid. Baza de date este numeroara (3900 de trupe la care se adauga muzicienii, recenziile de albume, cronicile de concerte etc) si deoarece demonstreaza ca se poate face treaba serioasa, avand si trafic mare fara a avea o gramada de reclame trantite aiurea sau subiecte despre nu stiu ce muzician care s-a imbatat. Revenind la ce anume ma interesa, topul pentru 2008, va pun cate un link la finalul articolelor acestea pentru fiecare categorie ca sa vedeti nominalizarile si topul, iar cateva o sa comentez si eu. Grupez in doua-trei posturi comentariile astfel incat sa nu fie obositor de citit.


La categoria "Atmospheric/Symphonic metal" e jale mare. Au castigat Haggard detasat, cu al lor “Tales of Ithiria”, un album foarte slab dupa parerea mea. Insa nici trupa de pe locul secund, Battlelore nu este mai breaza, “The last alliance” fiind si in cazul lor un release slab, subtire, fara vlaga dominat de clape voit “simfonice” care au dat o nota mai comerciala albumului, schimbare care a mai stirbit din atmosfera degajata pe albumul "Evernight". Alte trupe care au primit ceva voturi aici au fost Edenbridge, Midnattsol sau Silentium. Slab de tot anul trecut in aceasta arie a metalului.


SepticFlesh au luat primul loc la categoria “Death metal” cu albumul “Communion”, unul din preferatele mele pe anul trecut, desi incadrarea nu cred ca este cea mai fericita, grecii avand destule influente black si simfonice. Oricum, destul de greu de incadrat la alta categorie. La distanta mare au urmat Krisiun si Unleashed, despre aceastia din urma zvonindu-se ca ne-ar putea vizita tara in cadrul concertului Cradle of Filth si Moonspell de la Cluj.


Una dintre categoriile cu cei mai multi votanti, “Best heavy metal album” l-a avut ca si castigator pe “Death Magnetic” cu aproape jumatate din cele peste 1000 de voturi, fiind urmati la diferenta de aproape 300 de voturi de Judas Priest si “Nostradamus”. Pe locul 3 i-am gasit surprinzator pe finlandezii de la Poisonblack cu “A dead heavy day”, trupa lui Ville Laihiala, ex-solistul defunctei trupe Sentenced. Poisonblack e o trupa pe care nu reusesc sa o gust deloc, fiind mult sub nivelul celeilalte trupe amintite (mentionez iar incadrarea nu prea grozava).

7 comentarii:

  1. PoisonBlack au inceput bine de tot ca clona HIM. Primul album a fost tare de tot la vremea lui dar dupa aia s-a intamplat ceva. Nici mie nu mai imi plac.

    RăspundețiȘtergere
  2. e o trupa care nu spune nimic. pacat de vocea lui ville

    RăspundețiȘtergere
  3. Tales of Ithria e un plictis incredibil. O naratiune plictisitoare insotita de bucati de muzica fie foarte bune, fie foarte slabe dar niciodata suficient de coerente.

    RăspundețiȘtergere
  4. cred ca au cam grabit albumul ala, ca deh...pauza de 4 ani...si a iesit ce a iesit

    RăspundețiȘtergere
  5. Sincer sa fiu, eram convins ca forta creatoare ia macar o pauza, daca nu se stinge total dupa Eppur si Muove. Dar vorba ta, pe categoria aia slab de tot ("Atmospheric/Symphonic metal").

    Septic Flesh e fortat bagata in Death Metal si totusi anul a fost bunicel, Unleashed, bunaoara, ca tot i-au pomenit avand cu mult peste SF.

    RăspundețiȘtergere
  6. @665: la eppur si muove deja incepusera cu reciclarea ideilor. am vazut pe pagina lor de myspace un coment de la un fan care le spunea ca este dezamagit de "tales of ithiria" si ca au intrat in rutina

    RăspundețiȘtergere

Tudy's Chronicles © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates