joi, 1 ianuarie 2009

Probleme tehnice

Hello, hello people! Si bun venit in noul an! Am nevoie de niste pareri. In urma problemelor de tot soiul cu blogspotul si a limitarii pe care o ofera, ma gandesc tot mai serios sa-mi mut casa pe wordpress. Asa ca mi-ar prinde bine niste pareri pro si contra sau ceva sfaturi daca aveti! Plus ca m-am plictisit de formatul vechi asa ca asta e provizoriu.

LATER EDIT: am schimbat doar tema deocamdata si o sa merg cu asta o perioada. Nu am reusit sa fac sa mearga temele care ar fi trebuit sa afiseze comentarii si ultimele posturi. Deocamdata e compromis, nu is templaturile standard urate de la blogspot, dar nu e nici cum as vrea eu sa fie. Oricum vine sesiunea si cred ca vreo doua luni ramane asa pana am timp sa fac ceva complet. Astept comentarii:).

16 comentarii:

  1. Blogger nu are limitari. Poti sa uploadezi ce teme vrei tu, merge javascript si orice... pe wordpress poti folosi doar temele lor, widget-urile facute de ei, etc... si nu e voie cu javascript :(

    RăspundețiȘtergere
  2. my dear diary...cam asa ar trebui sa sune titlul pt background-ul asta...no offence, dar aici e vb de roace, nu inimioare :D...si wordpressul pare nice,daca ai timp sa-l descoperi (desi ma cam indoiesc de asta )...
    anyway, rock on baby 2009!

    RăspundețiȘtergere
  3. @andrei: mersi de ponturi. o sa ma mai documentez putin cu blogspotul;) am facut si eu greseli de incepator ca utilizator si tot ce posibil sa fiu de vina eu mai mult si nu blogspotul:))

    @oana: am zis ca e doar provizoriu:P daca schimb, schimb acum pana mai e vacanta si nu incepe stresiunea:P sa vad ce mai gasesc

    RăspundețiȘtergere
  4. @oana - dar daca vor aparea si articole despre literatura si filme, tot negru trebuie sa ramana !?!?

    RăspundețiȘtergere
  5. @anonim: nu neaparat, dar mie mi se pare ca tema asta sugereaza chestii gen my dear diary-nu cronici despre muzici, filme, carti...
    sunt si altele de la blogspot care (poate) s-ar potrivi fara sa te duca cu gandul la "inimioare"...

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu am folosit blogspotul dar din ce am mai citit parerea generala inclina catre wordpress. Ce-i drept ca este mai greu de customizat cel putin in varianta free. Uite de exemplu comentariile sunt implementate mai mishto in wordpress. Acolo vezi si articolul si comentariile pe o singura pagina.

    RăspundețiȘtergere
  7. @garm: cam la asta ma refeream si eu cand am zis ca e limitat..nu pot sa-i fac prea multe lucruri:) dar cred ca o sa incerc cu o tema noua totusi ca sa schimbe aspectul, o coloana in plus...si sa vad ce iese

    RăspundețiȘtergere
  8. Si pe blogspot poti vedea comentariile/comenta direct pe un articol... umbla pe la optiuni ;)

    Daca vrei alte teme, cauta pe google teme gratuite pentru blogger

    RăspundețiȘtergere
  9. @andrei:azi am tot cautat o teme sa se potriveasca blogului si cat de curand il imbrac in hainutele noi si ma imi dau mana prieteneste cu blogspotul in semn de impacare

    RăspundețiȘtergere
  10. Poti face si pe blogspot ca sa apara pe aceeasi pagina si comentariile, au implementat de curanad chestia asta, intri la setari si apoi comentarii si bifezi ce trebuie... totusi, singurul lucru pozitiv la blogspot este ca poti incarca gratuit orice tema, in rest ofera doar chestii putin folositoare, dar lipsesc widget-urile pentru recent post si comments... mi se pare mai practica platforma de la wordpress. Eu nu folosesc niciuna din ele, dar in trecut am fost pe blogspot.

    RăspundețiȘtergere
  11. Mai bine iei un domeniu .ro si un host mai mic (iti trebuie cam minim 50 MB si o baza MySQL incluse in pachet), e ieftinut si e pe viata. Ulterior, urci pe el platforma wordpress de pe wordpress.org. Vei avea ''full power'', mult peste ce ti-ar putea oferi blogspot.com . Daca ti-l faci pe serverul lor (pe wordpress.com) vei avea niste limitari care tin mai degraba de siguranta serverelor decat de platforma in sine.

    Problema principala a blogspotului este formularul asta de comentarii. E incet si de multe ori iritant (recunosc ca de multe ori evit sa comentez la unele posturi de pe blogspot pentru ca citesc in fuga blogul si n-am timp efectiv)

    RăspundețiȘtergere
  12. am gasit o tema pentru blogspot cu mai multe coloane care sa afiseze atat ultimele posturi cat si comentariile recente, pe aceeasi pagina. probabil o sa o folosesc aceea o vreme, dar iau serios in calcul varianta cu domeniul. thanks, people!

    RăspundețiȘtergere
  13. Bafta, chiar sunt curios cum o sa arate, pentru ca eu m-am chinuit nult cu blogspot si nu am reusit sa ajung la un rezultat de care sa fiu multumit... am probat si un cod care sa afiseze comentariile si postarile recente, dar de fapt ele se incarcau din feed, adica cam greu, asa ca nu l-am aplicat, in final renuntand de tot la blogspot.

    RăspundețiȘtergere
  14. @drace: si eu sunt curios daca o sa mearga..depinde cum am timp saptamana asta si cum scap de primul examen..tot ce e posibil sa mut direct pe .ro:)

    RăspundețiȘtergere
  15. Arata bine noua tema, dar nu stiu cat conteaza parerea vizitatorilor, fiind vorba de un blog, important e sa-ti placa tie. Chiar si adaptate pentru blogspot temele nu au cum sa afiseze ultimele comentarii ca pe wordpress, pentru ca nu exista aceasta optiune... poti incerca asta, dar eu nu am fost multumit.

    RăspundețiȘtergere
  16. poll-ul e doar ca fapt divers:P imi place tema si o sa ramana asa. am sperat degeaba ca o sa mearga fazele alea si pe blogspot. mersi de sfat, o sa incerc si ala;)

    RăspundețiȘtergere

Tudy's Chronicles © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates