sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Probleme tehnice - reloaded - Internet Explorer

Cand am pus tema noua pentru blog, nici macar nu m-am gandit sa testez functionalitatea ei si pe Internet Explorer, eu fiind obisnuit sa lucrez cu Mozilla Firefox acasa, la facultate si la servici. Totusi, se pare ca am facut foarte rau pentru ca Internet Explorer afiseaza blogul altfel decat ar trebui sa arate. Mai exact, se pare ca este ceva problema la culori. Nici nu m-as fi prins de problema daca nu mi s-ar fi atras atentia asupra faptului ca e aleasa prost combinatia de nuante si font (multumesc Alinei pe aceasta cale pentru observatie). Asa arata blogul pe Internet Explorer cand de fapt ar trebui sa arate asa. Din pacate nu imi dau seama care este problema. O sa arunc un ochi si asupra codului sursa, insa nu stiu daca se poate rezolva ceva. Conform google analytics cam 20% din cititorii mei folosesc inca Internet Explorer. Lor le cer scuze si nu pot decat recomanda downloadarea Mozilla.

LATER EDIT: Problema cu vizualizarea blogului apare numai pentru IE6. Daca nu vreti sa treceti la Mozilla, puteti descarca o versiune mai noua, IE7, de aici (trebuie sa aveti cel putin SP2 pentru XP) si nu o sa mai aveti necazuri . Mersi Drace pentru ajutor.

4 comentarii:

  1. Probabil ca ai rezovat intre timp, am deschis acum si cu IE si se vede normal, la fel ca in FF, ce folosesc de obicei. Existenta mai multor browsere de internet complica mult munca realizatorilor de pagini web, se intmpla foarte des sa nu se deschida la fel, uneori sunt chiar uimit de ce se poate intampla. :(

    RăspundețiȘtergere
  2. @drace: nu am facut inca nimic, mie pe IE6 la fel de prost imi afiseaza. am observat problema cu browserele, am avut surprize neplacute si la facultate, unde pentru acelasi cod scris, primeam afisari diferite pe IE si Mozilla. Nu mai zic de Chrome, Opera sau mai stiu eu ce. Chiar am patit ca un site realizat pt un examen practic sa nu ruleze deloc pe IE ci numai pe Mozilla.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am o versiune mai noua de IE, cred ca 7 ("e"-ul e inconjurat de un cerc auriu), si ruleaza bine blogul, nu cred ca merita sa-ti bati capul sa il faci sa mearga si pe IE 6, rar il mai foloseste cineva... e f greoi.

    RăspundețiȘtergere
  4. am verificat si pe IE7 si pe ala merge, deci era problema numai pe versiunea 6, care e chiar praf:). o sa mai pun un link pt upgrade pt cine vrea totusi sa ramana la IE. mersi pentru ajutor.

    RăspundețiȘtergere

Tudy's Chronicles © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates