miercuri, 28 ianuarie 2009

Phoenix 2009 sau foame de bani

De la Rock on Home am aflat ca Phoenix vor sustine un nou concert la Cluj Napoca, maine, 29 ianuarie, locatia fiind Casa de Cultura a Studentilor. Invitat special: Mony Bordeianu, vocea Phoenix din anii ’60. Organizatori sunt Prodmusic Production, iar pagina oficiala a evenimentului o gasiti aici. Vor fi prezentate piese din perioada amintita Phoenix, piese de pe noul album Mony Bordeianu precum si “hiturile’ cunoscute deja publicului. Pretul biletelor va fi de 50 lei.


NOTA PERSONALA: Bun, poate o sa ma intrebati de ce nu am pomenit de concert mai devreme. Pentru ca alta e problema pe care vroiam sa o aduc in discutie. Ok, Phoenix sunt Phoenix, iar mostenirea pe care au lasat-o rock-ului romanesc nu poate fi negata de nimeni si nici locul lor bine meritat in dezvoltarea acestui gen de muzica la noi in tara. Insa, nu inteleg ce e cu preturile astea asa de mari la bilete. 50 de lei? Eu i-am vazut acum doi ani in Cluj, iar biletul a fost 30 de lei si era inclus si un DVD cu cateva clipuri ale trupei. Asadar, ce naiba?? Mai trebuie sa mentionez ca tot in Cluj vor sustine un concert si intr-un club unde biletele vor costa 100 de lei. Toate trupele vechi, incepand de la Sabbath, Led Zeppelin, Rainbow, Doors, supravietuiesc si astazi pentru ca tot timpul generatiile tinere le-au ascultat muzica si au purtat-o mai departe. Acelasi lucru e valabil si pentru Phoenix. La concertele lor merg si multi tineri. Nu mi-a fost greu niciodata sa scot bani din buzunar pentru a merge la concerte, insa cel putin pentru mine, cam la 50 de lei pe saptamana ajungeau banii mei de buzunar in primul an de facultate. Sa nu uitam de starea in care se afla totusi trupa: Baniciu a plecat, scandalurile in presa s-au tinut lant, iar Covaci a devenit tot mai antipatic odata cu declaratiile si atitudinea sa. In conditiile astea, nu inteleg…de ce atat de mult? Si nu-mi spuneti ca daca vreau sa-i vad platesc, daca nu, nu. Problema nu e chiar asa. Problema e: ce s-a intamplat cu Phoenix si unde au ajuns?

14 comentarii:

  1. pana nu pun biletul .. minim 500 RON ... nu o sa calc la un concert Phoenix .. ce ? sa ma cobor io la nivelul oricarui taran transpirat care da 50 lei pe un concert care ... hai sa fim seriosi ... nu ii deloc apreciat corespunzator ...


    :))))))
    doamne ... Covaci o facut Phoenixul ... si Covaci il distruge.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tudy, pretul biletului nu-l pune trupa, ci organizatorul, in cazul asta o jigodie caruia "nu-i ajung" niciodata banii. Unii stiu despre cine si ce e vorba!

    Titus

    RăspundețiȘtergere
  3. E mult 50 de RON pentru o trupa care a inceput sa cante la toate parangheliile.

    RăspundețiȘtergere
  4. @titus ... mai da'l dreq de organizator .... cum se face ca ca numa' organizatorii lor pun preturi asa mari ... si nu cred ca la nivelul la care au ajuns phoenix nu au ultimul cuvant de spus la pretul biletului, de ex .. trooper au avut de ales cand or venit in alba iulia intre un club in care vin toate trupele de obicei(cu bilet scump) sau un club unde umblau cocalari da' care nu le punea biletu' prea mare ... si ia ghici ce-o ales? asta inseamna sa canti pt fani!!!(si la vremea aia trooper nu erau asa cunoscuti)

    RăspundețiȘtergere
  5. La orice concert cu trupe romanesti, un pret mai mare de 5 euro mi se pare indecent, ar fi total aiurea sa ies sambata seara, cu bocancii uzati, blugii rupti, si facand posta un pet de vin cu prietenii, ca apoi sa platesc 50-100 RON unei formatii rock (folk, punk sau metal) care se spune ca-mi reprezinta stilul de viata, e absurd!

    RăspundețiȘtergere
  6. Pretul e un pic maricel dar hai sa analizam un picut piata:
    Samael - 55 RON
    Kreator - 70 RON
    Sepultura - 90 RON (daca tin minte bine)
    Hate - 40-50 RON

    Astea sunt cateva din concertele din perioada asta. Phoenix e totusi o trupa legendara pentru rockul romanesc si oricum are o cota mai buna aici decat Samael. Deci?

    Din pacate sunt mult prea multe paranghelii electorale moca in ziua de azi si de aia atunci cand se cer bani pentru concertul unei trupe romanesti apar discutii :).

    RăspundețiȘtergere
  7. @andrei:vorba ta: "eu l-am facut, eu il omor"
    @titus: stiu ca nu esti in cele mai bune relatii cu brandusan (nu stiu exact de ce, insa e la fel de drept ca si promusicul a facut cateva gafe - lumea stie care sunt alea), insa nu numai concertul de la cluj are preturi asa de mari, deci nu cred ca poate fi invinuit direct el pentru asta.

    RăspundețiȘtergere
  8. @krossfire:covaci vorbea de verticalitate, spunea ca nu "cunoaste fani" ca este injurat peste tot, dar cred ca faptele vorbesc de la sine. mai dau un exemplu. trupa a refuzat sa cante in cadrul festivalului rosia montana (de unde nu s-ar fi ales cu nimic dpdf financiar), dar au cantat la ziua minerului unde au fost platiti de grabriel resources. acum: unde ar fi avut fani, in care parte erau oamenii care le cunosteau muzica?

    RăspundețiȘtergere
  9. @drace: da, e aiurea...mi se par mari preturile si din cauza faptului ca pot fi vazuti la multe concerte moca, dupa cum ziceau kross si garm. nu le neg munca, nu vreau sa cante pe gratis pentru fani, insa trebuie sa existe o anumita limita

    @garm: da, dar de cate ori ai ocazia anual sa vezi samael si de cate ori ai ocazia sa vezi phoenix? nu e problema ca e trupa romaneasca, insa au ridicat preturile la concertele din ultima vreme. asta s-a intamplat si la ultimul turneu de exemplu, dupa ce a plecat baniciu

    RăspundețiȘtergere
  10. Faptul ca nu au participat la festivalul de la Rosia Montana e oki. Toata campania contra Gabriel Resources este facuta pe interese. Intamplator cunosc bine situatia si nu e deloc asa de neagra :).

    RăspundețiȘtergere
  11. tudy, poate la rosia nu o fost de-acord cu scopul festivalului ... si aici ii dau dreptate ... mi se pare ca inconstienti is aia care nu vor sa se faca nimic acol' ... asta-i parerea mea si daca o gandit asa: jos palaria pt covaci ... da' ma indoiesc :)

    RăspundețiȘtergere
  12. @garm,andrei: era ok daca nu au vrut sa se implice, nu era nici o problema, e dreptul lor. dar, daca nu te implici, nu te implici deloc si nu te duci sa canti in cealalta tabara.refuzau frumos si o parte si cealalta si nu mai zicea nimeni nimic

    RăspundețiȘtergere
  13. @Andrei: Ce spui, Phoenix nu au refuzat sa cante in campania electorala pentru PSD, nu vad de ce ar avea o problma cu Rosia Montana... "banii vorbesc!" :)))

    RăspundețiȘtergere
  14. @Drace: am zis ca nu cred ca asa stau lucrurile
    @Tudy: io ma refeream ca poate(un mare poate) vrea "sa-l sprijine pe Gaby" ... si de asta ziceam ca ar fi fost ok sa o faca da' nu pt bani

    RăspundețiȘtergere

Tudy's Chronicles © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates