luni, 30 iunie 2008

Tarja Turunen - My winter storm (2007)


Tracklist:

1. Ite, Missa Est
2.
I Walk Alone
3. Lost Northern Star
4. Seeking For The Reign
5. The Reign
6. The Escape Of The Doll
7. My Little Phoenix
8. Die Alive
9. Boy And The Ghost
10. Sing For Me
11. Oasis
12. Poison [Alice Cooper cover]
13. Our Great Divide
14. Sunset
15. Damned And Divine
16. Minor Heaven
17. Ciarán's Well
18. Calling Grace
19. Damned Vampire & Gothic Divine [bonus]
20. I Walk Alone [Artist version] [bonus]
21. I Walk Alone [In Extremo remix] [bonus]

Componenta:

Tarja Turunen – voce

Alex Scholpp – chitara

Torsten Stenzel - clape, programming.

Doug Wimbish – bas

Earl Harvin – tobe

My winter storm este primul album al Tarjei de la despartirea de Nightwish si a fost lansat anul trecut sub egida Universal Records. Ca sa fie stabilit de la inceput, albumul este construit pentru a scoate vocea solistei in evidenta asa ca nu va asteptati la cine stie ce virtuozitati pe partea instrumentala. Fanii ei vor avea pentru ce sa fie multumiti, deoarece albumul suna bine, are parti dinamice, parti soft, iar vocea se prezinta exceptional. My winter storm este dominat in cea mai mare parte a sa de doua tipuri de piese : piese mai rock, pline de riffuri, ritmate si cu linii vocale bune (I walk alone, Die alive, Lost northern star, Ciaran’s Well) si piesele construite in totalitate pe clapa, insotita uneori de violoncel, unde Tarja se manifesta in voie (The reign, Boy and the ghost, Our great divide, Damned and divine). Mai avem si cateva interludii intrumentale care fac subtila trecerea de la o piesa la alta, schimband atmosfera foarte bine. Unele din piesele pe clapa tind sa plictiseasca la ascultari repetitive, nefiind toate la fel de inspirate. Un lucru care personal nu-mi place la acest album sunt riffurile, care pe multe din piese sunt parca inexpresive, lipsite de emotii, puse acolo doar ca sa fie rock si sa sune cu gjjjjj gjjjjj. La fel de neinspirat mi se pare coverul la piesa Posion a celor de la Alice Cooper, deoarece nu se prea potriveste stilului Tarjei. In concertele live, ea beneficiaza de aportul a doi muzicieni de exceptie de pe scena metalica europeana si anume Mike Terrana la tobe (Masterplan, Axel Rudi Pell, ex-Rage, ex-Metalium printre altele) si Max Lilja (ex-Apocalyptica) la violoncel. Din cate am vazut obisnuieste sa mai cante inca si piese Nightwish in concerte, asa ca depinde de fiecare daca vrea sa asculte piesele Nightwish cu o solista noua, sau in interpretarea Tarjei, dar cu alti intrumentisti. Astept urmatorul album ca sa vad evolutia, dar deocamdata sunt de parere ca se putea mult mai bine.

Nota: 7,50

Linkuri pentru piese:

http://www.youtube.com/watch?v=VwbtbfAnI80

http://www.youtube.com/watch?v=M7F-YYSoiK4

sau mai multe piese aveti aici (copy/paste in browser):

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=144466903

3 comentarii:

  1. ai pus totusi 7.50? :)) fara compromis?:))) mie mi se pare destul de dragutz albumu`...dar unele piese m-au lasat total rece...nu stiu de ce...cum ar fi "Die alive"..si ai zis si tu de "Poison"..chiar nu-i vad rostu` la piesa aia...chiar imi pare rau..dar sa speram ca urmatoru o sa fie mai bun...cat despre faptul ca canta piesele Nightwish in concertele ei nu stiu ce sa zic...deja mi-am exprimat opinia in ceea ce o priveste pe Annette..si na...oricum suna mai bine decat Cruella..doar sunt cantate de ea piesele..;)
    anyway...sa-l auzim pe urmatoru`..ca inca nu m-am prea prins ce stil vrea sa adopte...:D
    Cris!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. aici ai dreptate cu stilul pentru inca pare nehotarata:). a fi "dragutz" nu e suficient pentru nivelul ei si de asta ziceam si eu ca se poate mult mai bine.vom vedea, pentru ca va intra in curand in studio pentru urmatorul album.

    RăspundețiȘtergere
  3. 7.70... L-am ascultat dar, sincer sa fiu, nu i-as da mai mult de 5 (cu indulgenta). Mediocritate totala.

    RăspundețiȘtergere

Tudy's Chronicles © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates