luni, 16 iunie 2008

Revolution Renaissance - New era (2008)


















Anul acesta Timo Tolkki a anuntat (din nou) destramarea grupului Stratovarius, definitiv de data aceasta dupa cum se pare. Dupa ceva dispute cu ceilalti fosti membri asupra dreptului de folosire a numelui trupei, Tolkki lanseaza cu noua sa trupa, Revolution Renaissance albumul “New era”, album care ar fi trebuit sa fie urmatorul album Stratovarius. Albumul are ca invitati la partea vocala, nume sonore ale metalului european, componenta trupei fiind una temporara.

Chitaristul a anuntat de mai multa vreme ca noul album se va indrepta in directia muzicala stabilita de albumul “Visions”, si in mare parte asta se si intampla pe acest album. Dupa un inceput bun, cu piese melodice si rapide, deja a 4-a piesa este o balada, destul de banala de altfel. Vocile isi fac treaba foarte bine, fiecare exceland pe bucata sa: Sammet pe bucatile rapide, Rantanen acolo unde piesele cer o voce mai joasa, acesta impartind in mod egal piesele cu Michael Kiske. Personal, imi plac in mod special piesele cu acesta din urma, poate si din cauza faptului ca acestea sunt putin mai rasarite din punct de vedere al compozitiei (Last night on earth, I did it my way). Marea dezamagire cu acest album este faptul ca Tolkki continua cu reciclarea si refolosirea ideilor mai vechi, lucru pe care s-a observat si in fosta sa trupa. Prea putina inovatie, cei care au ascultat albumele Stratovarius vor putea gasi cu usurinta asemanari ale piesele de pe acest album cu piese mai vechi, sau cel putin multe pasaje si structuri folosite intensive in anii de glorie a trupei (Revolution Renaissance, Burn upon the cross, Eden is burning).

Albumul este unul placut pe ansamblu, cu piese rapide, tipice de power metal, altele cu tempo mediu si balade in care invitatii isi etaleaza capacitatile vocale. Din punct de vedere a versurilor, cam aceleasi probleme. Unele sunt destul de inspirate, insa altele spun din nou lucruri spuse tot de el, sub aceeasi forma sau putin diferit. Un lucru care ma impiedica totusi sa scot albumul din playlist este chitara lui Tolkki, care lucreaza in continuare impecabil, cu solouri frumoase, bine gandite si excelent executate. Sunt curios totusi sa aflu cum vor suna piesele atunci cand componenta trupei va fi completa, iar pe viitor poate domnul Tolkki ca avea mai multe curaj in a duce mai departe sound-ul noului sau proiect.

Nota: 7,50

Tracklist:
01. Heroes (lead vocals: Tobias Sammet)
02. I Did It My Way (lead vocals: Michael Kiske)
03. We Are Magic (lead vocals: Pasi Rantanen)

04. Angel (lead vocals: Michael Kiske)
05. Eden Is Burning (lead vocals: Pasi Rantanen)
06. Glorious And Divine (lead vocals: Tobias Sammet)
07. Born Upon The Cross (lead vocals: Pasi Rantanen)
08. Keep The Flame Alive (lead vocals: Michael Kiske)
09. Last Night On Earth (lead vocals: Michael Kiske)
10. Revolution Renaissance (lead vocals: Michael Kiske

Componenta:

Timo Tolkki - Guitars (Stratovarius, Timo Tolkki)

Invitati:

Michael Kiske - Voce (ex-Helloween, Supared, Place Vendome, Ill Prophecy, guest for Avantasia)
Tobias Sammet - Voce (Edguy, Avantasia, ex-Shaman (Bra), ex-Final Chapter, guest for Aina)
Pasi Rantanen - Voce (ex-Thunderstone)
Mirka Rantanen - tobe (Thunderstone, Kotipelto, Warmen, Tunnelvision, ex-Loud Crowd, ex-Ari Koivunen)
Pasi Heikkilä - Bass (45 Degree Woman)
Joonas Puolakka - clape

Piese de pe album:

Last night on earth

I did it my way

Revolution Rennaisance

Heroes

Glorios and divine

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Tudy's Chronicles © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates