Agathodaimon
Communic
Graveworm
Negura Bunget
Moby Dick
Subscribe
Bucovina
Let's talk about music...
Sambata, 6 iunie 2009, de la ora 21, in Irish & Music Pub din Cluj-Napoca, va avea loc un concert de metal melodic cu influenţe simfonice, clasice, epice şi gotice, care va aduce pentru prima dată în Cluj-Napoca trupele TRUE MIND din Braşov şi INOPIA din Bucureşti! Concertul va fi deschis de trupa ELOGIA din Cluj-Napoca! Biletul de intrare costă 10 lei şi se poate achiziţiona doar în seara concertului, la intrare.
TRUE MIND
www.youtube.com/TrueMindOfficial
INOPIA
ELOGIA
Vă aşteptăm în Irish & Music Pub din Cluj-Napoca!
Keep Up the Good ROCK!!!
TM canta alaturi de trupa sa Shocka Zooloo, compusa din Delmar Brown (clape) si Gary Sullivan the G-Man (tobe), intr-un proiect special, in care l-a atras si pe chitaristul Stevie Salas. Basistul a concertat si a compus impreuna cu muzicieni de valoare ca James Brown, Miles Davis, Joe Cocker, Steve Vai, Yngwie Malmsteen, Tina Turner, Billy Joel. In turneele lui in jurul lumii a impresionat publicul de fiecare data cu “the weapon”, cum obisnuieste el sa isi numeasca chitara bas.
Chitaristul Stevie Salas, un alt monstru sacru al muzicii funk-rock, a concertat si inregistrat discuri impreuna cu rasfatati ai topurilor muzicale precum Rod Stewart, Mick Jaegger, Ron Wood, George Clinton, Buddy Miles, Matt Sorum, Duran Duran, Terence Trent D’arby, dar a inregistrat si succese individuale de palmares. Cel de-al doilea album solo pe care l-a scos a obtinut titlul “Best Album” in Japonia, in competitie directa cu Rolling Stones si Aerosmith.
Nu ratati ocazia de a-i vedea pentru prima data in Romania pe TM Stevens si Stevie Salas, intr-un show unic, care combina genurile funk, rock, jazz, heavy metal, in formula magica creata special pentru “The Shocka Zooloo Project”.
In deschiderea acestui concert va canta formatia Phenomenon.
Biletele vor costa 70 de RON si se gasesc in reteaua magazinelor Diverta si Germanos, la clubul Becker Brau Live Music situat in Strada Turturelelor 11, sector 3, Bucuresti (tel 021-32 266 10 / 32 370 83) si online pe www.diverta.ro, www.ticketpoint.ro, eventim.ro
Visceral Grinder (grindcore, Mexico)
http://www.myspace.com/visceralgrindermx
Fecalizer (grindcore/death metal, Mexico)
http://www.myspace.com/fecalizermx
Loudrage (groovy death metal, Ludus)
http://www.myspace.com/loudrage
Skullp (death metal, Cluj-Napoca)
http://www.myspace.com/skullpcluj
Nox (death metal, Constanta)
http://www.myspace.com/noxromania
Genocid (hardcore/thrash, Bistrita)
http://www.myspace.com/genocidbistrita
Moonspell si-au luat partea leului cu “Night Eternal” la categoria “Gothic metal”, uitandu-se de sus (din perspectiva voturilor cel putin) la urmaritorii Tiamat si Flowing Tears. La aceasta categorie trebuie sa pomenesc si de o nominalizare nefericita, a trupei Unsun (formata de fostul chitarist Vader), care a venit cu unul dintre cele mai proaste albume pe 2008, “The end of life”, avand o solista cu o voce minunata. In comparatie, sunetul unui cui care zgarie un geam devine imn ceresc pe langa performanta duduii pomenite. Nu ma credeti? Vedeti aici, insa v-am avertizat..
Locul I la “The Best Melodeath/Gothenburg Metal Album” a fost luat de Amon Amarth la o diferenta enorma de formatiile urmatoare (500 de voturi) cu “Twilight of the Thunder God”, album nu foarte diferit stilistic de precedentul release al suedezilor. Mult mai ok mi s-a parut albumul trupei de pe locul 2, Scar Symmetry. Deadlock, Kalmah sau In Flames (marii invinsi la aceasa categorie as putea spune) mai pot fi gasiti printre nominalizari.
La “Power metal” e din nou jale mare. Albumul anului? Avantasia – “The Scarecrow”, proiectul lui Tobias Sammet din Edguy. Daca asta a iesit cel mai bun album pe anul trecut la categoria asta, e grav, insa nici trupele clasate dupa acesta nu au stralucit absolute deloc: Iced Earth, de exemplu. Albume ok au avut in schimb Pyramaze si Firewind.
Opeth, nominalizati la categoria “Progressive metal” au luat primul loc cu “Watershed”, avand numar dublu de voturi comparativ cu Ayreon. Pe locul 5 in lista apare “Torn”-ul celor de la Evergrey, album pe care eu unul nici nu l-as fi nominalizat.
“Other awards” are cateva categorii interesante, cum ar fi “Biggest letdown” – castigatori In Flames sau “Biggest surprize”- castigatori – Metallica. O categorie misto este “The best drama” categorie castigata in anii precedenti de Rhapsody (datorita declaratiilor cu ocazia schimbarii numelui) sau Stratovarius (datorita despartirilor si reuniunilor repetate), anul acesta fiind oferit scandalului Wikipedia vs. Metalstorm
Site-ul Metalstorm organizeaza o votare anuala (accesibila doar userilor inregistrati) pentru a desemna cele mai bune albume ale anului precedent, pe genuri muzicale. In fiecare an, voteaza cateva mii de persone albumele selectate de staff-ul Metalstorm sau chiar si albume propuse de useri. Prefer situl asta ca loc de informare pentru ca se axeaza pe stiri proaspete din aria metalului fara a aluneca inspre subiecte de tabloid. Baza de date este numeroara (3900 de trupe la care se adauga muzicienii, recenziile de albume, cronicile de concerte etc) si deoarece demonstreaza ca se poate face treaba serioasa, avand si trafic mare fara a avea o gramada de reclame trantite aiurea sau subiecte despre nu stiu ce muzician care s-a imbatat. Revenind la ce anume ma interesa, topul pentru 2008, va pun cate un link la finalul articolelor acestea pentru fiecare categorie ca sa vedeti nominalizarile si topul, iar cateva o sa comentez si eu. Grupez in doua-trei posturi comentariile astfel incat sa nu fie obositor de citit.
La categoria "Atmospheric/Symphonic metal" e jale mare. Au castigat Haggard detasat, cu al lor “Tales of Ithiria”, un album foarte slab dupa parerea mea. Insa nici trupa de pe locul secund, Battlelore nu este mai breaza, “The last alliance” fiind si in cazul lor un release slab, subtire, fara vlaga dominat de clape voit “simfonice” care au dat o nota mai comerciala albumului, schimbare care a mai stirbit din atmosfera degajata pe albumul "Evernight". Alte trupe care au primit ceva voturi aici au fost Edenbridge, Midnattsol sau Silentium. Slab de tot anul trecut in aceasta arie a metalului.
SepticFlesh au luat primul loc la categoria “Death metal” cu albumul “Communion”, unul din preferatele mele pe anul trecut, desi incadrarea nu cred ca este cea mai fericita, grecii avand destule influente black si simfonice. Oricum, destul de greu de incadrat la alta categorie. La distanta mare au urmat Krisiun si Unleashed, despre aceastia din urma zvonindu-se ca ne-ar putea vizita
Una dintre categoriile cu cei mai multi votanti, “Best heavy metal album” l-a avut ca si castigator pe “Death Magnetic” cu aproape jumatate din cele peste 1000 de voturi, fiind urmati la diferenta de aproape 300 de voturi de Judas Priest si “Nostradamus”. Pe locul 3 i-am gasit surprinzator pe finlandezii de la Poisonblack cu “A dead heavy day”, trupa lui Ville Laihiala, ex-solistul defunctei trupe Sentenced. Poisonblack e o trupa pe care nu reusesc sa o gust deloc, fiind mult sub nivelul celeilalte trupe amintite (mentionez iar incadrarea nu prea grozava).
Numarul biletelor este limitat la 1200 si vor exista trei categorii de preturi. Prima categorie, ca oferta promotionala pentru primii 500 de cumparatori, este la pretul de 85 RON, suma sub media preturilor practicate in Europa pentru acest concert.
Bilete sunt disponibile deja in reteaua Eventim ( www.eventim.ro ), adica in aproape tote magazinele Germanos din tara. Preturi: 85 RON primele 500 bucati / 100 RON urmatoarele bilete/ 110 RON at the doors. Comunicatul oficial aici.
P.S: Daca iese ok si festivalul asta (dupa Haggard-ul de anul trecut), probabil ca stiti voi cine va fi iertat de o parte din pacate...
Biletele în valoare de 60, 80, 100 si 120 RON vor fi puse în vânzare începând de miercuri, 4 martie, în reteaua magazinelor DIVERTA si online pe www.ticketpoint.ro si www.myticket.ro.
Evenimentul este organizat de Future Production si ARTmania.
Sursa: MetalAct
Aoleu, ce concerte avem anuntate anul asta pana in august inclusiv...
In urma comentariilor de aici si acestei discutii s-a nascut articolul de fata. Despre ce vreau totusi sa discutam? Despre recenziile de albume. Despre cum acordam notele si modul in care facem evaluarea unui album. Dave spunea ca nota conteaza daca stii sa o pui, iar daca nu, absenta sau prezenta ei nu mai are nici o importanta. Pe de alta parte, Garm a sustinut ca notele sunt subiective de cele mai multe ori si ca ar fi mai ok o notare prin calificative: de la foarte slab pana la excelent. Se dau oare notele mari prea usor in recenziile din online-ul romanesc dupa cum se dezbatea intr-una din discutiile de mai sus? Cat de relevanti putem fi noi, cei care scriem recenzii si incercam sa apreciem anumite albume, chit ca acele recenzii apar doar pe blogurile personale sau pe siturile de profil? Ce sistem de evaluare ar trebui sa folosim? Si totusi, pentru cine scriem recenziile respective? Cat de receptiv este publicul roman pentru acest gen de articole si cat de crescut este interesul acestuia?
Eu unul nu scriu de prea mult timp in domeniu asa ca nu ma simt in masura sa dau sfaturi sau sa fac neaparat o analiza la rece a situatiei online-ului romanesc de profil si de aceea vroiam sa discutam mai mult pe marginea acestui subiect. Prin urmare, va invit sa va exprimati opiniile si sa vedem ce iese. Poate scoatem o „reteta” de recenzie sau macar ceva pasi de urmat care sa fie aplicabili indiferent de ce tip de album am avea in fata.
Vineri
-ora 15.00 – sosirea participantilor din
-ora 17.00 – deschiderea oficiala a evenimentului
-ora 17.30 – deschiderea concertelor de muzica (scena1)
-ora 17.45 – solo de tobe si percutie in deschidere, concert de muzica (scena 2)
-ora 18.30 – Burnout show (scena 2)
-ora 20.00 – inscrierea concurentilor pentru Iron Art Competition, Miss Motorshow, Women’s Fight, Tattoo&Piercing Show (scena 2)
-ora 20.30 – petrecerea de deschidere a evenimentului
-ora 21.00 – prezentare de filme pe ecrane panoramice (scena1)
-ora 21.55 – Motosimfonia
-ora 22.00 – concerte de muzica (scena1)
-ora 23.00 – Burnout Show (scena2)
-ora 23.15 – Striptease (scena1)
-ora 23.30 – concerte de muzica, jam session (scena1)
-ora 24.55 – inchiderea programului de scena si continuarea petrecerii in Pistons Club!!
Sambata:
-ora 11.30 – conferinta de presa
-ora 12.30 – concursuri de indemanare
-ora 13.00 – inscrierea concurentilor pentru Iron Art Competition, Miss Motorshow, Women’s Fight, Tattoo&Piercing Show (scena2)
-ora 13,30 – Women’s Fight: lupte de femei in ring (scena2)
-ora 14.30 – tattoo&piercing show: prezentare si concurs (scena2)
-ora 15.30 – pauza de masa
-ora 16.00 – concursuri de indemanare
-ora 16.30 – demonstratii de cross
-ora 17.00 – concurs: Iron Art Competition – jurizarea concurentilor (scena1)
-ora 17.30 – Wine Tasting (scena2)
-ora 18.30 – conferinta cu reprezentantii cluburilor
-ora 18.30 – concerte de muzica (scena1)
-ora 19.00 – Moto Fashion: parada de moda Dreamgirl (scena2)
-ora 19.30 – decernarea premiilor din cadrul evenimentului (scena1)
-ora 19.50 – extragerea biletelor castigatoare ale tombolei (scena1)
-ora 20.00 – inmanarea premiilor castigatorilor tombolei (scena1)
-ora 20.10 – Burnout Show (scena2)
-ora 20.15 – Parada Miss Motorshow 2009 si premierea castigatoarelor (scena1)
-ora 21.00 – decernarea premiilor Iron Art Competition (scena1)
-ora 21.15 – concerte de muzica (scena1)
-ora 21.55 – Motosimfonia
-ora 23.00 – Striptease (scena1)
-ora 23.15 – concerte de muzica (scena1)
-ora 24.55 - inchiderea programului de scena si continuarea petrecerii in Pistons ClubDuminica:
-ora 12.00 – decernarea premiilor speciale ale editiei
-ora 12.30 – prezentarea urmatoarei editii – 2010
-ora 13.00 – demonstratii de cross
-ora 17.00 – inchiderea evenimentului
Mai multe detalii in legatura cu evenimentul v-am dat aici si aici.
Revolution Rennaisance, trupa formata de Timo Tolkki dupa despartirea de ceilalti colegi de la Stratovarius a semnat un contract cu casa de discuri Scarlet Records pentru un singur album. Albumul de debut al trupei, "AGE OF AQUARIUS" a fost inregistrat timp de 3 luni in Finlanda si va fi lansat pe 9 martie. Pe situl trupei am gasit urmatoarea fraza : “the darkest, heaviest and most symphonic album that Tolkki has ever been involved in.” Deh, reclama e sufletul comertului…Parerea mea in legatura cu aceasta trupa mi-am exprimat-o deja aici. Sa vedem totusi daca Tolkki o sa miste ceva sau o sa continue cu reciclarea ideilor.
Tracklistul albumului:"The Age of Aquarius", "So She Wears Black", "Ixion's Wheel", "Kyrie Eleison", "Revolution Has Begun", "Sins of My Beloved", "Behind the Mask", "Ghost of Fallen Grace", "Children of the Future" and "The Heart of All".
De la Rock on Home am aflat ca
NOTA PERSONALA: Bun, poate o sa ma intrebati de ce nu am pomenit de concert mai devreme. Pentru ca alta e problema pe care vroiam sa o aduc in discutie. Ok,