vineri, 7 noiembrie 2008

Concerte, concerte, concerte...

Weekendul trecut au fost din nou concerte destule in Cluj Napoca, pentru toate gusturile, insa trupele Riff ( hard rock - Sibiu) si Sado Sathanas (black metal - Germania) nu au reusit sa stranga prea mult public: in jur de 30 de oameni au fost la primul concert, respectiv 50 la al doilea. In asteptare este concertul Haggard care a vandut aproape 1000 de bilete. Nu am vazut formatia pana acum asa ca sunt si eu foarte curios cum se va prezenta trupa la concertul din 18 noiembrie. Nu ratati festivalul de la Iasi, care va aduce doua trupe foarte interesante: Finntrol si Eluveitie. Din pacate eu unul nu o sa pot ajunge (facultatea, bat-o vina) asa ca voi astepta alte ocazii sa vad trupele astea. Pentru cei interesati, pe MetalAct au aparut de ceva vreme cronicile de concerte de la Celelalte Cuvinte - lansare Stem la Cluj Napoca si Maximum Rock Festival – Suport pentru underground, cronici care poarta semnatura subsemnatului. Un alt concert, maine seara, tot in Irish Music Pub cu Subscribe (in deschidere Rock House – Alba Iulia), trupa de care eu am mai scris cu ocazia lansarii albumului lor din 2007.

19 comentarii:

  1. Eluveitie suna al naibii de tentant, dar Iasi-ul e atat de departe :(. Astept acel posibil concert din Bucuresti cu Kreator.

    RăspundețiȘtergere
  2. L000OOOOOOOOOOOOOOO.........l, nu pot sa cred ca mai exista Riff, i-am vazut in '93 la Orastie, langa Deva, inca imi mai amintesc versurile: Tu ai focul din privire, sa-mi dai dovada de iubire, focul din privire, vreau sa imi daruiesti, si-n loc de bun ramas, vreau doar sa ma privesti!

    Si cum de au ajuns sa cante in deschidere la o trupa de black metal? Ar fi chiar foarte interesant de aflat! :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. @garm: pe Kreator i-am ratat si la Sibiu:(

    @drace: nu au cantat in deschidere la Sado Sathanas, scuze de confuzie, poate nu am fost eu suficient de clar. Au fost doua concerte diferite. Riff au lansat cel de-al zecelea album, Ambuscada:) E o trupa care si-a pastrat stilul si nu s-a adaptat modei, insa au ramas necunoscuti practic. Eu i-am vazut acum vreo 6-7 ani in concert cu Luna Amara, Seven si inca vreo 2 trupe.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ei, acum vad si eu ca e vorba de doua concerte diferite, probabil mi-au sarit ochii din cauza orei tarzii... M-am bucurat sa mai aud de Riff, si ii prefer oricand in locul celor de la Haggard, Fintroll, Luna Amara sau Seven!

    RăspundețiȘtergere
  5. Haggard sunt interesanti de vazut, macar o data.
    @Garm: te inteleg, macar de ar fi fost la Brasov sa nu fac 8 ore pe drum...

    RăspundețiȘtergere
  6. @Tudy: Nu ai pomenit nimic despre trupa care chiar a cantat in deschidere la Sado Sathanas, de ce? :D

    RăspundețiȘtergere
  7. http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=407650345 aici sunt baietii care au cantat in deschidere la sado sathanas. horrify se numesc si tot de pe meleaguri clujene sunt:)am mai auzit de ei doar cu ocazia preselectiei la maximum rock fest unde nu au luat punctaj prea mare la juriu. nu stiu de ce i-am omis:) e o trupa noua, de fapt si SS au scos numai un album in 12 ani de activitate. se pare ca sunt putini blackeri prin cluj, sau sunt putini cei care merg la concerte...

    RăspundețiȘtergere
  8. Inseamna ca juriul a fost corect, iar in Cluj stiu foarte bine ca sunt multi fani black metal, dar au si ei niste standarde totusi... 12 ani, in cazul asta nu mai au nicio scuza, suna jalnic! Eu i-am descoperit acum cateva zile, m-au scos din sarite, dar vroiam sa mai cunosc si alta parere... 12 ani! :(

    RăspundețiȘtergere
  9. Puff, am recitit comentariul tau, SS canta de 12 ani, nu Horrify, deci... deci tot nu au nicio scuza, suna slab chiar si pentru o trupa noua.

    RăspundețiȘtergere
  10. atunci nu am facut chiar asa de rau ca am sarit peste ei:)...nu sunt mare amator de black metal asa ca evit sa emit o parere in cazul acesta

    RăspundețiȘtergere
  11. Nici mie nu-mi place sa critic trupele noi, in general incerc sa gasesc cate ceva bun de spus despre fiecare...

    RăspundețiȘtergere
  12. am crezut si cred in continuare ca atunci cand faci o critica trebuie sa incerci sa scoti in evidenta atat lucrurile bune cat si cele negative. omul trebuie sa stie ce face bine si ce nu. nu trebuie neaparat laudat, insa daca tot ii zici ca acolo sau acolo nu e bine, trebuie sa subliniezi ca macar chestia X e facuta ca lumea.cel putin, asta e viziunea mea:)

    RăspundețiȘtergere
  13. @drace: am gasit si piesa, "in loc de bun ramas" se numeste. mi-am adus si eu aminte de ea. http://www.riff-grup.ro/ asta e site-ul lor, la audio/video e pus noul album la streaming (nu is intregi toate piesele). plus ca se mai gasesc si clipurile acolo. hai ca poate mai facem pofta cuiva:)

    RăspundețiȘtergere
  14. 38 de ani de rock! Excelent site-ul celor de la Riff, nu am stiut ca sunt atat de populari, au o intreaga istorie, sunt uimit de numarul marte de concerte, exista o lista cu toate aparitiile lor, chiar si afise, am gasit si concertul la care am fost eu! Si piesa! Pacat ca oamenii nu mai gusta genul asta de muzica, in Spania a revenit moda '80 (rock&roll, hard si heavy numai in castellana), sunt mai multi decat metalistii, poate se ia si la noi!

    RăspundețiȘtergere
  15. ar fi misto sa umble iar lumea pe strada cu blugi taiati si frizuri din alea rebele:D

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu ai idee ce fata am facut cand am iesit in primul weekend prin cluburi, nu-mi venea sa cred... si sunt multi, iar fetele... :)

    RăspundețiȘtergere
  17. fetele cauta baieti pletosi cu blugii taiati care sa arate ca bon jovi sau coverdale in tinerete?:))

    RăspundețiȘtergere
  18. Da, cizme albe, blugi elastici, multe petice cu nume de trupe... si freze a la Van Halen, cand gasesc pozele o sa le urc pe undeva. :))

    RăspundețiȘtergere

Tudy's Chronicles © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates