joi, 30 octombrie 2008

Noutati din lumea muzicala - partea I

-Dupa plecarea lui Timo Tolkki din Stratovarius (+scandalurile aferente), fostii sai colegi din trupa au adus un nou chitarist pentru a canta si mai departe fara cel care a fost pana acum mastermind-ul formatiei. Noul venit se numeste Matias Kupiainen, iar Kotipelto&Co. planuiesc sa scoate alaturi de el un nou album care va aparea anul viitor. Mai multe detalii despre aceste miscari gasiti aici. Dupa plecarea lui Tolkki, ceilalati muzicieni ar avea sansa sa revitalizeze muzica acestei trupe. Din pacate, prima piesa postata pe myspace, “Runaway”, este o reciclare din piesele mai vechi si seamana serios cu piesele lui Kotipelto de pe albumele sale solo, adica fara sare si fara piper. Daca nu ma credeti, puteti sa ascultati singuri aici. Plus ca nu inteleg de ce Kotipelto isi trece vocea prin fel de fel de efecte ciudate, chiar nu are nevoie de asa ceva…


-„Revolution has begun” declara Timo Tolkki alaturi de noii sai colegi de trupa, pe proaspatul lansat site al trupei Revolution Rennaisance: http://www.revolution-renaissance.com . Revolution my ass! Tolkki a luat pe langa el ceva muzicieni tineri, provenind din trupe obscure si s-a apucat sa reinregistreze o parte din piesele vechi alaturi de cele de pe albumul „New era”. Toate ca toate, dar noul vocal e jalnic si nu prea poate sa cante asa cum canta Kotipelto piesele care au devenit trademark pentru Stratovarius. Cea mai proasta piesa e „Icarus” copiata partial dupa mostenirea Stratovarius, iar versurile sunt asa de uzate incat nici nu pot sa ascult ce canta omul ala acolo (P.S: Oricum, Iron Maiden au epuizat tema respectiva pe o piesa scoasa cu ceva ani buni in urma.) O sa fie doua trupe. Stratovarius si RR, care o sa cante in concerte cam aceleasi piese, doar ca in componente diferite. Frumos! Deci, adio ani gloriosi de avant poweristic, bun venit ani ai mediocritatii!


-Robert Westerholt are toate motivele sa fie mandru! Si de ce nu ar fi? O trupa inceputa cu niste pustani de liceu a ajuns unde probabil doar visau sa ajunga atunci cand s-au apucat de cantat. Nu stiti cine este Robert Westerholt? Pai este chitaristul Within Temptation, omul de baza si pe langa asta e cuplat cu Sharon. Deci lasati-o balta baieti, e cuplata tipa. Ceea ce vroiam totusi sa va spun este ca WT au pregatit un DVD misto de tot, numit Black Symphony : un concert realizat cu orchestra, cor, efecte pirotehnice, ecrane gigant, un pulic dezlantuit si o prestatie excelenta live a trupei din ce am vazut eu pana acum. O piesa, “Our solemn hour” poate fi vazuta aici.

P.S: Domnule Tuomas Holopainen, pe cand si de la dumneavoastra un concert de genul? Stiu ca aveti End of an Era, dar totusi….pe cand un concert cu orchestra ? Dupa concedierea pitzipoancei probabil…


-Mai tineti minte ca va povesteam de vocalul ala misto de la Scar Symmetry? Ala care grohaia si canta la fel de frumos pe voce clean ? Nici nu am apucat sa ma bucur bine de ei, ca personajul asta si-a adunat jucariile si a plecat, din cauza diferentelor muzicale (cel putin asta reiese din declaratiile oficiale ale membrilor). Ceilalti ramasi au adus doi vocalisti in trupa, unul care sa se ocupe de growl, altul care sa faca vocea clean. Asta ca sa vedeti cat facea nenea ala…

-Ma gandeam acum cateva zile ca Peter Tagtgren a cam lenevit cu Hypocrisy si nu ne-a mai bucurat urechile de prea mult timp cu un album de death metal d-ala de sculat mortii. In schimb, iese noul album Pain, Cynic Paradise pe numele lui, album disponibil la streaming pe pagina de myspace a trupei. Prima parte suna bine de tot. Revin cu o cronica mai incolo dupa ce reusesc cateva auditii bune. Vreo doua piese sunt cu vocalista Nightwish, care apare si in clipul de la Follow me, vopsita blonda. Piesa mai slabuta, destul de mainstream. „The most unique duet of the year” apare in descrierea clipului pe pagina de myspace. Come on, Pete...Ca opinie persoanala: oh, shit!


-Am fost sambata la Maximum Rock Festival – Suport pentru underground si a iesit mai bine decat credeam eu. Si asta pentru ca trupele ajunse in finala au dat tot ce au avut mai bun acolo si au iesit niste prestatii foarte ok. Castigatorii de anul acesta au fost Vespera, locul 2 fiind ocupat de trupa Nerv, 3 de Shadowsail, iar cei de la Krepuskul au primit mentiune. O cronica detaliata si galerie foto in curand pe MetalAct.


-Nici nu se termina bine anul, ca se anunta concerte tari pentru 2009: Samael si Solitude Aeternus in Bucuresti, apoi in mai se pare ca vom fi vizitati in Cluj de cei de la Circle II Circle, Manticora si Power Quest!

13 comentarii:

  1. Hmm..mie sincer nu-mi palce Koltipeto. Mi se pare ca dupa ani de Stratovarius tot nu stapaneste bine limba engleza si subtilitatile ei tonale. Nu se vede progresul (precum se vede la Toni de la Sonata Arctica, om care era ininteligibil la inceput pentru a avea un accent clar in ultimele materiale, desi inca mai are probleme la gramatica)

    In fine, Sonata au cam dat in comercial dar merita oricum ascultati (sunt si o super trupa de ''introducere'')

    RăspundețiȘtergere
  2. am ramas si eu cu ei tot din liceu:) albumele solo ale lui Kotipelot nu-mi plac nici mie de nici o culoare. Dar ce fac acum separat Stratovarius de Tolkki e destul de jalnic. Ca Tolkki da dovada de aceeasi lipsa de inspiratie e la fel de adevarat. De la Sonata albumul trecut nu a reusit sa ma prinda deloc. Sunt curios incotro o sa apuce si ei.

    RăspundețiȘtergere
  3. come back stratovarius, please come back :(((...i'm still hunting high and low

    RăspundețiȘtergere
  4. decat impreuna si sa avem parte numai de scandaluri si muzica ioc, mai bine asa...

    RăspundețiȘtergere
  5. Stii ce nu inteleg eu (complet nelegat de postul tau) : De ce pana mea vin trupe de folk metal atat de bune prin Iasi unde chiar nu au public (cum nu au avut nici Koripklaani) cu toata nunata de rural aferenta ?

    RăspundețiȘtergere
  6. nunata? se pare ca is organizatori care pot sa faca lucruri faine si pe acolo (ma rog, la Korpiklaani au dat-o in bara). De ex, in Cluj nu stiu unde s-ar putea tine concerte de metal cu cateva sute de oameni. O sala de sport, casa de cultura (unde vin Haggard), in rest, puburile sunt neincapatoare pentru concerte mari

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce a fost la Korpiklaani ? Eram in sesiuneee :((

    RăspundețiȘtergere
  8. nu am fost...doar din ce am citit...au ajuns sa cante undeva dupa 4 dimineata:))

    RăspundețiȘtergere
  9. Crappy Romanian style hit...

    RăspundețiȘtergere
  10. ne miscam si noi...doar ca am impresia ca am luat-o la fuga direct si am uitat ca intai trebuie sa invatam sa umblam..

    RăspundețiȘtergere
  11. Ultimul Pain a fost o surpriza foarte placuta pentru mine. Recunosc ca nu ii ascultasem pana acum (chit ca Hypocrisy este una dintre preferatele mele pe zona death).

    Despre Tolki si Stratovarius - no comment nu stiu de ce dar niciodata nu mi-au placut.

    RăspundețiȘtergere
  12. De la o trupa cu numele ''Pain'' te-ai astepta la o super agresivitate. Si pentru mine a fost o surpriza ultimul lor material.

    RăspundețiȘtergere
  13. @garm, @krossfire: cel putin prima piesa de pe album mi-a adus aminte de vreo 2 albume Hypocrisy si anume Catch 22 si albumul omonim; am senzatia ca se gasesc si pe release-ul asta cateva influente de acolo: melodicitatea, partile industrializate si dorinta asta de experimentare. Pe cat de agresiva e prima piesa, pe atat de mainstream sunt piesele alea cantate cu Annete.

    Cu Stratovarius am crescut prin liceu si probabil de aia am ramas putin mai atasat emotional de ei:). e ca si cum te-ai intalni dupa o lunga perioada cu un vechi amic si oricat ai incerca sa negi, iti dai seama ca s-a schimbat, insa ai o problema in a accepta asta si totusi berea aia bauta alaturi de el are o savoare aparte. Tot un sentiment de genul acesta m-a incercat si cu audierea ultimului Iced Earth.

    RăspundețiȘtergere

Tudy's Chronicles © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates