sâmbătă, 4 octombrie 2008

Dark Tranquility - Fiction (2007)

src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjEJxFlMnfvpgKVdVpHx7LVGgbR1ql1eOvduHvksjo1FfCYP-ENFohe23hyphenhyphendLS1WSaDbdCJS_pPrBTco5iZMoISI2SMoo1H_8KzySDG0ZdXiIwHqplpTN-R1mhg-srpYugckSLDmBSc5mI/s400/fiction.jpg" border="0" />
A fost odata ca niciodata un orasel suedez numit Gothenburg. Si inca mai este si probabil ca va mai fi ceva vreme incolo daca ii ajuta Cel de Sus sau, ma rog, Cel de Jos…dupa cum prefera fiecare…Acest orasel este patria curentului metalic care i-a imprumutat numele…gothenburg metal mai cunoscut si sub alte nume: sound-ul gothenburg, melodeath, swedish death chiar si melodic death metal (mda, stiu ca nu e acelasi lucru).

Pe aici se jucau cu masinutele cand erau mici oameni importanti din metalul de astazi si nu ii incep sa ii enumar ca altfel nu mai termin. Dar o sa zic asta : incepand cu At the gates si continuand apoi cu trupe ca In flames, Soilwork sau Dark Tranquility, curentul acesta a castigat notorietate cu fiecare an, iar trupele aceastea au ajuns departe de tot. Pe acolo toata lumea s-a cunoscut cu toata lumea, s-a facut schimb de instrumentisti intre trupe, de vocali…ce mai, ca intr-o mare si fericita familie. Insa in timp ce Soilwork sau In flames incearca sa inglobeze la greu in ultimii ani influente de metalcore sau alte influente din zone nemetalice pentru a castiga sustinatori de peste ocean de la dragii nostri americani (si chiar reusesc), Dark Tranquility au scos anul trecut “Fiction”, album care nu le face decat cinste. In comparatie, Soilwork au scos un album fara vlaga, lenes, plictisitor, iar In flames au apucat-o de mult pe alta cale (mai exact cu Come Clarity, album de pe care nu am avut rabdare sa ascult mai mult de trei piese consecutiv).

Deci, dati-mi voie sa dedic albumul acesta componentilor formatiilor mai sus amintite. Domnilor, gasiti pe el de toate : un vocal excelent, riffuri si solouri misto, piese antrenante, pline de vana, de emotii, de nerv…(nu o data am incercat sa fredonez versuri care nu sunt usor de reprodus pentru cineva cu corzi vocale normale) plus niste clape de efect, lucru pe care il aveau si Soilwork intr-o vreme.
Il aveau…Incercati Focus shift, Misery Crown, The mundane and the magic, Icipher, The lesser faith…Vorbim apoi.

Nota: 10,00

Tracklist:

1. Nothing To No One
2. The Lesser Faith
3. Terminus (Where Death Is Most Alive)
4. Blind At Heart
5. Icipher
6. Inside The Particle Storm
7. Empty Me
8. Misery's Crown
9. Focus Shift
10. The Mundane And The Magic

Componenta:

Mikael Stanne – voce

Niklas Sundin – chitara

Martin Henriksson – chitara

Anders Jivarp – tobe

Michael Nicklasson – bas

Martin Brändström - clape

Linkuri pentru piese:

Focus shift

Misery crown

The mundane and the magic

Nothing to no one

The lesser faith

2 comentarii:

  1. Eu ii cam ignorasem pe DT in detrimentul In Flames, o trupa intr-o continua degradare si pierdere a directiei (ma rog, in ultimul timp au inceput sa se mai stabilizeze).

    Cand am auzit prin 2004 Lost to Apathy (single) chiar credeam ca si-au revenit In Flames but I was wrong...in a good way :)

    RăspundețiȘtergere
  2. cam acelasi lucru l-am facut si eu. a trebuit sa apara albumul asta ca sa ma uit atent la ei. mda...si-au revenit in flames...au clip de mtv cu reflectoare d-alea a la timberlake:)...norther parca au mai filmat o mizerie d-aia

    RăspundețiȘtergere

Tudy's Chronicles © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates