marți, 31 martie 2009

The quiet place?

Am fost si la In Flames. Drum obositor, insa o mini excursie misto. Pacat insa ca am plecat cu un gust amar de la Arene. Trupa ar fi meritat sa fie vazuta in cu totul alte conditii. Mai multe detalii maine probabil.

LATER EDIT: Cronica completa si ceva poze aici.

marți, 24 martie 2009

Se reiau serile speciale la Reduta!

Seria de concerte inceputa in 2008 de catre Kogaionon si Donis Art cu Arcana, Ice Ages, Ataraxia, Ordo Rosario Equilibrio, Rome si Spiritual Front va fi continuata si anul acesta cu inca doua seri speciale:
-Ethereal Ambient Evening - 12 septembrie
-Dark Bombastic Evening - 12 decembrie
Trupele pentru serile respective nu au fost inca anuntate, insa au fost promise detalii in curand.


Intr-un schimb de mailuri pe care l-am avut anul trecut cu Doru Atomei, dupa concertul Rome si Spiritual Front, acesta isi exprima indoiala ca va continua seria de concerte sub conceptul "serilor speciale". Nu pot decat sa ma bucur ca a revenit asupra acestei decizii.

Blind Guardian - piese noi pregatite

Hansi a postat un mesaj nou pe pagina de myspace a trupei in care anunta ca trupa are 8 piese noi pregatite. "What can I say about these songs? They rule, of course. You want a more precise description? Impossible. All I can say is that each and every song is 100% Blind Guardian, which naturally means there is a wild bunch of different things going on from time to time (always?)." Cam aceeasi chestie am auzit-o si inainte de "A twist in the myth" si tare mi-a fost teama ca nu o sa-mi placa ce o sa aud. Nu a fost deloc asa si abia astept albumul nou. Din punct de vedere al liricii, aceasta va fi si mai puternic orientata spre fantasy, insa doar doua titluri au fost dezvaluite pana acum: "Curse my name" si "Wheel of time". Mesajul complet il gasiti aici.

sâmbătă, 21 martie 2009

Concert Tarja Turunen la Bucuresti

Tarja se va intoarce in Romania, in luna iunie pentru a sustine un concert la Sala Palatului, pe data de 22 iunie, in cadrul turneului Summer Storm 2009. Biletele de 70, 90, 110, 130 si 150 de lei sunt disponibile în reţeaua magazinelor Diverta, precum şi online, pe www.ticketpoint si www.myticket.ro începând cu data de 23 martie. Sursa: MetalAct.


Tarja a mai sustinut un concert la Sibiu daca imi aduc bine aminte, in frumoasa sala Thalia. Cei care ofteaza dupa vremurile petrecute alaturi de Nightwish vor avea un motiv destul de serios sa mearga sa o vada. Desi ma incadrez si eu acolo, nu o sa fiu prezent din cauza asta.

Delain - April rain (2009)

Metalul simfonic este o coarda destul de sensibila a marii familii a metalului, iar cand spun sensibil ma refer la faptul ca originalitatea si inovatia sunt tot mai rar intalnite pe acest segment, o idee buna sau un suflu nou fiind automat copiate de alte cateva zeci de trupe care se limiteaza la a imita si uita sa mai puna si o amprenta personala asupra muzicii compuse. Daca trupe ca Nightwish, After Forever, Epica, Within Temptation sau altele de genul acesta va fac sa va uitati urat cand cititi aceste randuri atunci probabil ar fi cel mai bine sa va opriti aici din citit. Daca sunteti interesati de asa numitele “female fronted bands” atunci mai avem cate ceva de discutat in continuare. Restul recenziei aici.

miercuri, 18 martie 2009

Inopia - lansare "Monuments of sadness"

Trupa Inopia a terminat inregistrarile la primul material discografic, "Monuments of sadness" (self-produced) care va fi lansat sambata, cu ocazia Super Metal Live de care v-am zis aici. Inregistrarile au avut loc in studioul LEMON din Bucuresti, studio unde au mai inregistrat Coma si Snapjaw. Albumul va putea fi achizionat sambata la pretul de 15 lei. De asemenea, tricouri cu trupa vor fi disponibile la 25 lei. Detalii despre distributia ulterioara a materialului in curand. In cadrul concertului de sambata au mai fost confirmati cei de la Fortress of Faith, pe langa trupele care au fost anuntate initial.

marți, 17 martie 2009

Samael - Above (2009)

Pe durata ascultarii acestui album sau, ma rog, a incercarii de a asculta acest album, am fost dominat de o singura intrebare: cui ii este destinat “Above”? Pentru cine a fost realizat? Pentru fanii trupei pierduti intre “Ceremony Of Opposites” si “Passage”? Sau mai degraba pentru membrii trupei, dornici sa adopte aceasta “intoarcere la radacini”, sintagama care a devenit cliseu, o modalitate pentru trupe de a recupera din fanii care au cautat alte optiuni in urma modificarilor de stil ale formatiei favorite? Sau putem vorbi de o criza a varstei mijlocii prin care trec cei doi creatori aflati in spatele Samael, Xy si Vorph? Acest album nu isi gaseste locul si contrar comentariilor trupei, tind sa cred ca va deveni veriga in plus dintre "Solar soul" si urmatorul album Samael....continuarea aici.

luni, 16 martie 2009

Cateva tehnice

In primul rand, am schimbat sistemul de comentarii pe blog. Mi se pare o varianta mai buna aceasta noua, se poate lasa un comentariu mult mai usor, fara sa mai treceti prin anevoiosii pasi oferiti de platforma blogger. Decizia am luat-0 in urma unui articolul postat de Andrei pe Webupd8. Oricum, sistemul nou este implementat doar pentru ultimele posturi (incepand de la clipul Katatonia), pentru celelalte articole sistemul de comentarii ramanand cel de pana acum.
In al doilea rand, ca sa termin odata si cu Roblogfest-ul, am iesit pe locul 8 la muzica cu 19 voturi asa ca va multumesc celor care v-ati rapit din timp creandu-va un cont si acordand un cont pentru "cronici". Din cele 3 bloguri premiate la categoria muzica, doar Folkblog-ul(care are tot autori clujeni) prezinta materiale de calitate, de celelalte doua evit sa spun prea multe pentru ca nu prea are rost.

In Extremo revin la Sibiu

Nemtii de la In Extremo revin la Sibiu, in cadrul festivalului Rock in Transilvania care se va desfasura in perioada 12-14 iunie, fiind prima trupa confirmata pentru acest eveniment. In Extremo au cantat si anul trecut la Sibiu cu ocazia Festivalului Cetati Transilvane. Un show incendiar, unul dintre cele mai misto pentru mine anul trecut, desi lume a fost putina.(in ciuda faptului ca participarea la concert era moca!!). Cronica mea o puteti citi aici iar mai multe detalii despre concert aveti la adresa aceasta.

Gore Grind Party I in Cluj-Napoca

Un nou concert de brutalitati, Gore Grind Pary I este programat la Cluj Napoca pe 29 martie, cu incepere de la ora 20.00, in clubul Roland Garros. Organizatorul evenimentului se pare ca este Ela(bas - Necrovile). Trupe participante:

Visceral Grinder (grindcore, Mexico)
http://www.myspace.com/visceralgrindermx


Fecalizer (grindcore/death metal, Mexico)
http://www.myspace.com/fecalizermx


Loudrage (groovy death metal, Ludus)
http://www.myspace.com/loudrage


Skullp (death metal, Cluj-Napoca)
http://www.myspace.com/skullpcluj


Nox (death metal, Constanta)
http://www.myspace.com/noxromania


Genocid (hardcore/thrash, Bistrita)
http://www.myspace.com/genocidbistrita


Comunicatul oficial aici.

miercuri, 11 martie 2009

Videoclipul saptamanii

KATATONIA - MY TWIN



De pe tulburatorul "The great cold distance"...

luni, 9 martie 2009

Finala RoblogFest

Cronicile au ajuns in finala RoblogFest, numarandu-se printre cele 20 de bloguri nominalizate la categoria muzica. Initial nu am vrut sa scriu despre asta, dar avand in vedere ca am primit ceva voturi fara sa am bannere afisate pe aici, linkuri sau concursuri cu premii consistente: laptopuri, masini, vile cu piscina, m-am gandit sa spun un "multumesc" persoanelor care mi-au acordat votul (indiferent cine sunteti). E singurul blog axat pe metale care a ajuns pana aici si am fost destul de bucuros la aflarea vestii. Din pacate, in finala asta au ajuns si bloguri care au prea putina legatura cu muzica, iar alte bloguri pe care se scrie de muzica misto au fost lasate pe afara. Daca aveti chef mai puteti sa-mi mai acordati un vot aici (au mai ramas 2 zile in care puteti vota), partea naspa e ca trebuie sa va faceti cont asa ca va dura putin. La Cathartic media gasiti o analiza foarte ok a blogurilor de muzica ajunsa in aceasta faza (mai sunt vreo 5 care nu au fost inca acoperite).

P.S: Mersi Radu pentru sustinere.

Cele mai citite

Cele mai citite articole postate de mine pana acum:

Iron Maiden - Somewhere Back in Time, Bucuresti


Artmania 2008 - prima zi

Artmania 2008 - a doua zi

Inopia - primul material discografic

Maraton Rock in Live Metal Club

Recenzii de albume


Rock Night's for Lady's day

Rock City Open air - update 2

Phoenix 2009 sau foame de bani

Nightwish - Dark Passion Play

Metalstorm Awards 2008 - ultima parte

Daca sunteti interesati de mai mult, mai jos aveti cate un link pentru fiecare gen:

Alternative metal: castigatori Meshuggah cu "Obzen". Alte trupe nominalizate: Cryptosy, Textures, Klimt 1918, Melvins. Cam ciudate combinatiile, dupa parerea mea.

Atmospheric/symphonic metal

Avantgarde metal

Black metal: castigatori Darkthrone. Coldworld, Dark Fortress, Woods of Ypres se mai numara printre trupele nominalizate.

Death metal

Doom metal: Virgin Black a primit cam o treime din voturile de la aceasta categorie, trupele urmatoare, in ordinea voturilor fiind Mar de Grises si Mourning Beloveth

Extreme doom metal: castigatori Esoteric cu "The maniacal vale", urmati de Doom:VS (proiectul unui membru Draconian), trupa de care Garm a scris aici.

Gothic metal


Grindcore: castigatori Misery Index

Best hard rock album
: AC/DC au primit voturi numeroase, depasind categoric Whitesnake sau Uriah Heep

Best heavy metal album

Best melodeath/Gothenburg

Best metalcore album

Best pagan/viking metal: au castigat Eluveitie, meritat zic eu.

Best post-metal album

Power metal

Progressive metal

Best sludge/stoner

Best thrash metal

Mai mentionez ca atat Metallica cat si Guns 'n Roses au primit voturi atat la "Biggest letdown" cat si la "Biggest surprise."

vineri, 6 martie 2009

Metalstorm Awards 2008 - partea a II-a

Moonspell si-au luat partea leului cu “Night Eternal” la categoria “Gothic metal”, uitandu-se de sus (din perspectiva voturilor cel putin) la urmaritorii Tiamat si Flowing Tears. La aceasta categorie trebuie sa pomenesc si de o nominalizare nefericita, a trupei Unsun (formata de fostul chitarist Vader), care a venit cu unul dintre cele mai proaste albume pe 2008, “The end of life”, avand o solista cu o voce minunata. In comparatie, sunetul unui cui care zgarie un geam devine imn ceresc pe langa performanta duduii pomenite. Nu ma credeti? Vedeti aici, insa v-am avertizat..


Locul I la “The Best Melodeath/Gothenburg Metal Album” a fost luat de Amon Amarth la o diferenta enorma de formatiile urmatoare (500 de voturi) cu “Twilight of the Thunder God”, album nu foarte diferit stilistic de precedentul release al suedezilor. Mult mai ok mi s-a parut albumul trupei de pe locul 2, Scar Symmetry. Deadlock, Kalmah sau In Flames (marii invinsi la aceasa categorie as putea spune) mai pot fi gasiti printre nominalizari.


La “Power metal” e din nou jale mare. Albumul anului? Avantasia – “The Scarecrow”, proiectul lui Tobias Sammet din Edguy. Daca asta a iesit cel mai bun album pe anul trecut la categoria asta, e grav, insa nici trupele clasate dupa acesta nu au stralucit absolute deloc: Iced Earth, de exemplu. Albume ok au avut in schimb Pyramaze si Firewind.


Opeth, nominalizati la categoria “Progressive metal” au luat primul loc cu “Watershed”, avand numar dublu de voturi comparativ cu Ayreon. Pe locul 5 in lista apare “Torn”-ul celor de la Evergrey, album pe care eu unul nici nu l-as fi nominalizat.


“Other awards” are cateva categorii interesante, cum ar fi “Biggest letdown” – castigatori In Flames sau “Biggest surprize”- castigatori – Metallica. O categorie misto este “The best drama” categorie castigata in anii precedenti de Rhapsody (datorita declaratiilor cu ocazia schimbarii numelui) sau Stratovarius (datorita despartirilor si reuniunilor repetate), anul acesta fiind oferit scandalului Wikipedia vs. Metalstorm.


Maine o sa postez probabil si ultima parte din aceasta serie.

Metalstorm Awards 2008 - partea I

Site-ul Metalstorm organizeaza o votare anuala (accesibila doar userilor inregistrati) pentru a desemna cele mai bune albume ale anului precedent, pe genuri muzicale. In fiecare an, voteaza cateva mii de persone albumele selectate de staff-ul Metalstorm sau chiar si albume propuse de useri. Prefer situl asta ca loc de informare pentru ca se axeaza pe stiri proaspete din aria metalului fara a aluneca inspre subiecte de tabloid. Baza de date este numeroara (3900 de trupe la care se adauga muzicienii, recenziile de albume, cronicile de concerte etc) si deoarece demonstreaza ca se poate face treaba serioasa, avand si trafic mare fara a avea o gramada de reclame trantite aiurea sau subiecte despre nu stiu ce muzician care s-a imbatat. Revenind la ce anume ma interesa, topul pentru 2008, va pun cate un link la finalul articolelor acestea pentru fiecare categorie ca sa vedeti nominalizarile si topul, iar cateva o sa comentez si eu. Grupez in doua-trei posturi comentariile astfel incat sa nu fie obositor de citit.


La categoria "Atmospheric/Symphonic metal" e jale mare. Au castigat Haggard detasat, cu al lor “Tales of Ithiria”, un album foarte slab dupa parerea mea. Insa nici trupa de pe locul secund, Battlelore nu este mai breaza, “The last alliance” fiind si in cazul lor un release slab, subtire, fara vlaga dominat de clape voit “simfonice” care au dat o nota mai comerciala albumului, schimbare care a mai stirbit din atmosfera degajata pe albumul "Evernight". Alte trupe care au primit ceva voturi aici au fost Edenbridge, Midnattsol sau Silentium. Slab de tot anul trecut in aceasta arie a metalului.


SepticFlesh au luat primul loc la categoria “Death metal” cu albumul “Communion”, unul din preferatele mele pe anul trecut, desi incadrarea nu cred ca este cea mai fericita, grecii avand destule influente black si simfonice. Oricum, destul de greu de incadrat la alta categorie. La distanta mare au urmat Krisiun si Unleashed, despre aceastia din urma zvonindu-se ca ne-ar putea vizita tara in cadrul concertului Cradle of Filth si Moonspell de la Cluj.


Una dintre categoriile cu cei mai multi votanti, “Best heavy metal album” l-a avut ca si castigator pe “Death Magnetic” cu aproape jumatate din cele peste 1000 de voturi, fiind urmati la diferenta de aproape 300 de voturi de Judas Priest si “Nostradamus”. Pe locul 3 i-am gasit surprinzator pe finlandezii de la Poisonblack cu “A dead heavy day”, trupa lui Ville Laihiala, ex-solistul defunctei trupe Sentenced. Poisonblack e o trupa pe care nu reusesc sa o gust deloc, fiind mult sub nivelul celeilalte trupe amintite (mentionez iar incadrarea nu prea grozava).

Cradle of Filth si Moonspell la Cluj Napoca - comunicat oficial si bilete

FILTH FEST TOUR va avea loc la Cluj-Napoca, pe data de 23 aprilie 2009, la Sala Sporturilor, ora 19:00. Cradle of Filth, Moonspell si Turisas sunt primele trupe de pe afis, urmand a li se mai adauga inca una. A aparut in sfarsit si comunicatul oficial, organizatorii acestui eveniment fiind ProMusic si Maximum Rock.

Numarul biletelor este limitat la 1200 si vor exista trei categorii de preturi. Prima categorie, ca oferta promotionala pentru primii 500 de cumparatori, este la pretul de 85 RON, suma sub media preturilor practicate in Europa pentru acest concert.

Bilete sunt disponibile deja in reteaua Eventim ( www.eventim.ro ), adica in aproape tote magazinele Germanos din tara. Preturi: 85 RON primele 500 bucati / 100 RON urmatoarele bilete/ 110 RON at the doors. Comunicatul oficial aici.


P.S: Daca iese ok si festivalul asta (dupa Haggard-ul de anul trecut), probabil ca stiti voi cine va fi iertat de o parte din pacate...

marți, 3 martie 2009

Anathema din nou in Romania

Sala Palatului va găzdui miercuri, 29 aprilie 2009, ora 20:00, concertul trupei Anathema.Vincent si Daniel Cavanagh, Lee Douglas, Les Smith, Jamie Cavanagh si John Douglas vin în formatie completă.

Biletele în valoare de 60, 80, 100 si 120 RON vor fi puse în vânzare începând de miercuri, 4 martie, în reteaua magazinelor DIVERTA si online pe www.ticketpoint.ro si www.myticket.ro.

Evenimentul este organizat de Future Production si ARTmania.

Sursa: MetalAct


Aoleu, ce concerte avem anuntate anul asta pana in august inclusiv...

luni, 2 martie 2009

Trupele de deschidere la Quo Vadis - Cluj Napoca

Pe 7 aprilie, pentru concertul de la Cluj, Quo Vadis ii va avea in deschidere pe careienii de la Psycho Symphony si pe clujenii de la Shadowsail. Pretul biletului este de 40 de lei si include o revista Maximum Rock. Mai multe detalii aici.
Tudy's Chronicles © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates