vineri, 27 februarie 2009

Videoclipul saptamanii

ROTTING CHRIST - AFTER DARK I FEEL



Una dintre trupele de elita ale metalului elen.

Moonspell si Cradle of Filth la Cluj Napoca - update

Pagina de myspace a trupei Moonspell confirma concertul de la Cluj Napoca. Alaturi de Cradle of Filth si Moonspell, pe data de 23 aprilie vor mai urca pe scena Rotting Christ, Unleashed si Turisas.

Ramane de vazut anuntul cu privire la locatie si daca se confirma toata treaba va fi unul dintre cele mai tari concerte pe care l-a vazut Clujul. Un preview al primului DVD scos de Moonspell poate fi urmarit aici.

UPDATE: Cei de la Rotting Christ nu vor participa totusi la acest eveniment. Explicatia:
"it was supposed to participate on this tour that pass from your town but unfortunatelly we had to cancel due to personal reasons.
We are currently working on the new album and when it will be out we will definitelly pass from Romania which so much we love!...and i mean that.This is not a copliment.

Best regards dear

SAKIS on behalf of ROTTING CHRIST"

Multumesc 665 pentru completare.

Rock Nights for Lady’s Day -update

Trupa Bucovina nu va mai concerta in cadrul Rock Nights for Lady’s Day, cei de la Trooper fiind anuntati pentru a completa lineup-ul evenimentului. Astfel, afisul pentru seara de 6 martie arata ca in stanga, trupele participante fiind Inopia, Piatra, Trooper si Gwydion. In ziua de 7 martie vor canta Illuminati, Akral Necrosis, Negativist, Insult si Taine. Mai multe detalii puteti gasi aici. Alte anunturi nu au fost facute deocamdata.

miercuri, 25 februarie 2009

Swallow The Sun - album nou anul acesta

Swallow The Sun au anuntat ca urmeaza sa lucreze la un nou album anul acesta, dupa terminarea turneului nord-american. Mai multe detalii despre album vor fi dezvaluite in primavara si vara acestui an. Trupa s-a aratat multumita de evolutia de pana acum si de succesul mini-albumului "Plague of the Butterlifes". Cateva piese din discografia trupei pot fi ascultate pe pagina lor de myspace.

Am revenit!

Dupa o sesiune interminabila si cateva zile fara net (multumesc UPC pe aceasta cale!) imi reiau si eu posturile. Promit sa raspund si la toate comenturile de la articolul precedent cat pot de repede.

sâmbătă, 21 februarie 2009

Recenzii de albume

In urma comentariilor de aici si acestei discutii s-a nascut articolul de fata. Despre ce vreau totusi sa discutam? Despre recenziile de albume. Despre cum acordam notele si modul in care facem evaluarea unui album. Dave spunea ca nota conteaza daca stii sa o pui, iar daca nu, absenta sau prezenta ei nu mai are nici o importanta. Pe de alta parte, Garm a sustinut ca notele sunt subiective de cele mai multe ori si ca ar fi mai ok o notare prin calificative: de la foarte slab pana la excelent. Se dau oare notele mari prea usor in recenziile din online-ul romanesc dupa cum se dezbatea intr-una din discutiile de mai sus? Cat de relevanti putem fi noi, cei care scriem recenzii si incercam sa apreciem anumite albume, chit ca acele recenzii apar doar pe blogurile personale sau pe siturile de profil? Ce sistem de evaluare ar trebui sa folosim? Si totusi, pentru cine scriem recenziile respective? Cat de receptiv este publicul roman pentru acest gen de articole si cat de crescut este interesul acestuia?

Eu unul nu scriu de prea mult timp in domeniu asa ca nu ma simt in masura sa dau sfaturi sau sa fac neaparat o analiza la rece a situatiei online-ului romanesc de profil si de aceea vroiam sa discutam mai mult pe marginea acestui subiect. Prin urmare, va invit sa va exprimati opiniile si sa vedem ce iese. Poate scoatem o „reteta” de recenzie sau macar ceva pasi de urmat care sa fie aplicabili indiferent de ce tip de album am avea in fata.

Moonspell si Cradle of Filth la Cluj Napoca

Pe site-ul Maximum Rock a aparut o stire conform careia Moonspell si Cradle of Filth, alaturi de Turisas si alte doua trupe care nu au fost inca anuntate vor canta la Cluj Napoca pe 23 aprilie in cadrul turneului The Darkest Tour. Concertul a fost confirmat pe site-ul portughezilor, insa mai multe detalii se asteapta in curand.

Oh joy, oh joy... o sa revad Moonspell! Sunt curios totusi care va fi locatia pentru acest eveniment.

Hard Rock Cluj Napoca - evenimente viitoare

In fiecare miercuri, Hard Rock-ul clujean realizeaza cate o proiectie de concert. Urmatoarele vor fi dupa cum urmeaza:
-25 februarie ora 22:30 - AC-DC NO BULL 1996
-4 martie ora 22:30 - Nickelback Live at home

De asemenea, lunea si martea Rockoteca.
Luni - seara cu sonoritati Glam Rock, Hard Rock, Heavy Metal, Power, Progressive, Speed, Thrash Metal etc.

Marti - seara cu muzica Doom, Gothic Metal, Black Metal, Viking, Death Metal, Deathcore, Metalcore, Thrash, etc.

Intrarea este libera, programul incepe de la ora 22:00. Mai multe detalii aici.

miercuri, 18 februarie 2009

Bilete la In Flames

Biletele la concertul In Flames de la Arenele Romane de pe 30 martie vor costa 79 RON si sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta, precum si pe www.ticketpoint.ro sau www.bilete.ro. Sursa: MetalAct.

Celelalte Cuvinte la Cluj Napoca anulat in februarie, concert nou anuntat in martie

Concertul Celelalte Cuvinte la Cluj Napoca anuntat pentru 21 februarie, de care am scris aici a fost anulat din motive necunoscute. In schimb, pe pagina de myspace a trupei a fost anuntat un nou concert pentru data de 5 martie, insa in alta locatie, My Way Club. Ora de incepere a concertului va fi 22.30 iar biletele costa 30 de lei si 25 de lei pentru membrii Janis Pub.

luni, 16 februarie 2009

Videoclipul saptamanii

ANGTORIA - GOD HAS A PLAN FOR US ALL


sâmbătă, 14 februarie 2009

Rock City Open Air - to buy or not to buy?

De doua zile s-au pus in vanzare biletele pentru Rock City Open Air. Preturile sunt dupa cum urmeaza:
-270 lei (12 februarie - 30 aprilie)
-300 lei (1 mai - 31 iulie)
-350 lei (1 - 19 august)
-400 lei - la intrare

Daca se achizitioneaza biletele pana la sfarsitul lui iulie nu e prea mare pretul, insa nu inteleg decizia de a nu introduce si bilete pentru o singura zi (se pot cumpara doar abonamente pentru tot festivalul - 4 zile). Din cate am vazut si cei de la Artmania au crescut preturile biletelor si imi place sa cred ca trupele aduse vor fi mai misto, deci alternative sunt. O sa mai fie si Rock in Transilvania la care nu s-au anuntat inca trupele.. Si totusi...cei care vor sa mearga doar pentru o zi la Fetesti, ce fac? Platesc 300 de lei biletul? Of, of...

marți, 10 februarie 2009

L'ame immortelle - un nou DVD

"Jenseits der Schatten" a fost lansat pe 5 decembrie, iar un preview poate fi urmarit aici. DVD-ul contine inregistrarea concertului tinut la Centralstation/Darmstadt pe 21 februarie 2008, concert care a facut parte din turneul "Namenloss". Setlistul contine piese de pe toate albumele trupei: "Life will never be the same again", "Bitterkeit", "5 jahre", "Aus den Ruinen"etc. Concertul este realizat alb/negru si l-a avut ca invitat special pe actorul si scriitorul Thomas Sabottka.

East European Motor Show - detalii

S-au anuntat detaliile cu privire la East European Motor Show. Biletele de intrare vor costa 10 euro de persoana, iar programul pentru cele 3 zile ale evenimentului il gasiti mai jos. Vor exista puncte de alimentatie publica, posibilitate de cazare in cort in zona special amenajata, apa potabila permanent, energie electrica si dusuri ecologice. La capitolul entertainment: Motosimfonia (program special de turat motoarele fara tobe de esapament), Iron Art Competition, Burnout Show, Miss Motorshow, Tatto&Piercing Show, Bike Wash, Tombola evenimentului, Striptease etc. Mai multe detalii precum si regulile impuse in cadrul evenimentului gasiti aici, iar o prezentare a evenimentului gasiti la adresa aceasta. De asemenea aici va fi disponibila in curand o harta.

Program East European Motor Show:

Vineri

-ora 15.00 – sosirea participantilor din tara si strainatate

-ora 17.00 – deschiderea oficiala a evenimentului

-ora 17.30 – deschiderea concertelor de muzica (scena1)

-ora 17.45 – solo de tobe si percutie in deschidere, concert de muzica (scena 2)

-ora 18.30 – Burnout show (scena 2)

-ora 20.00 – inscrierea concurentilor pentru Iron Art Competition, Miss Motorshow, Women’s Fight, Tattoo&Piercing Show (scena 2)

-ora 20.30 – petrecerea de deschidere a evenimentului

-ora 21.00 – prezentare de filme pe ecrane panoramice (scena1)

-ora 21.55 – Motosimfonia

-ora 22.00 – concerte de muzica (scena1)

-ora 23.00 – Burnout Show (scena2)

-ora 23.15 – Striptease (scena1)

-ora 23.30 – concerte de muzica, jam session (scena1)

-ora 24.55 – inchiderea programului de scena si continuarea petrecerii in Pistons Club!!


Sambata:

-ora 11.30 – conferinta de presa

-ora 12.30 – concursuri de indemanare

-ora 13.00 – inscrierea concurentilor pentru Iron Art Competition, Miss Motorshow, Women’s Fight, Tattoo&Piercing Show (scena2)

-ora 13,30 – Women’s Fight: lupte de femei in ring (scena2)

-ora 14.30 – tattoo&piercing show: prezentare si concurs (scena2)

-ora 15.30 – pauza de masa

-ora 16.00 – concursuri de indemanare

-ora 16.30 – demonstratii de cross

-ora 17.00 – concurs: Iron Art Competition – jurizarea concurentilor (scena1)

-ora 17.30 – Wine Tasting (scena2)

-ora 18.30 – conferinta cu reprezentantii cluburilor

-ora 18.30 – concerte de muzica (scena1)

-ora 19.00 – Moto Fashion: parada de moda Dreamgirl (scena2)

-ora 19.30 – decernarea premiilor din cadrul evenimentului (scena1)

-ora 19.50 – extragerea biletelor castigatoare ale tombolei (scena1)

-ora 20.00 – inmanarea premiilor castigatorilor tombolei (scena1)

-ora 20.10 – Burnout Show (scena2)

-ora 20.15 – Parada Miss Motorshow 2009 si premierea castigatoarelor (scena1)

-ora 21.00 – decernarea premiilor Iron Art Competition (scena1)

-ora 21.15 – concerte de muzica (scena1)

-ora 21.55 – Motosimfonia

-ora 23.00 – Striptease (scena1)

-ora 23.15 – concerte de muzica (scena1)

-ora 24.55 - inchiderea programului de scena si continuarea petrecerii in Pistons Club


Duminica:

-ora 12.00 – decernarea premiilor speciale ale editiei

-ora 12.30 – prezentarea urmatoarei editii – 2010

-ora 13.00 – demonstratii de cross

-ora 17.00 – inchiderea evenimentului


Mai multe detalii in legatura cu evenimentul v-am dat aici si aici.


luni, 9 februarie 2009

Videoclipul saptamanii

NEVERMORE - BELIEVE IN NOTHING

duminică, 8 februarie 2009

Revolution Rennaissance - albumul de debut

Revolution Rennaisance, trupa formata de Timo Tolkki dupa despartirea de ceilalti colegi de la Stratovarius a semnat un contract cu casa de discuri Scarlet Records pentru un singur album. Albumul de debut al trupei, "AGE OF AQUARIUS" a fost inregistrat timp de 3 luni in Finlanda si va fi lansat pe 9 martie. Pe situl trupei am gasit urmatoarea fraza : “the darkest, heaviest and most symphonic album that Tolkki has ever been involved in.” Deh, reclama e sufletul comertului…Parerea mea in legatura cu aceasta trupa mi-am exprimat-o deja aici. Sa vedem totusi daca Tolkki o sa miste ceva sau o sa continue cu reciclarea ideilor.

Tracklistul albumului:"The Age of Aquarius", "So She Wears Black", "Ixion's Wheel", "Kyrie Eleison", "Revolution Has Begun", "Sins of My Beloved", "Behind the Mask", "Ghost of Fallen Grace", "Children of the Future" and "The Heart of All".

Quo Vadis si la Cluj Napoca

A doua zi dupa concertul de la Bucuresti, mai exact pe 7 aprilie 2009, canadienii de la Quo Vadis vor poposi si la Cluj pentru inca un show, de data aceasta in Irish Music & Pub. Evenimentul este organizat de Promusic Prod si revista Maximum Rock. Preturile biletelor nu au fost inca dezvaluite. Pagina oficiala a evenimentului o gasiti aici.

vineri, 6 februarie 2009

MetalAct prezinta: Quo Vadis la Bucuresti


Dupa legendele primului val de death metal tehnic, Atheist si Cynic, MetalAct prezinta pe data de 6 aprilie in Live Metal Club concertul canadienilor de la Quo Vadis. Detalii despre bilete in curand. In deschidere vor canta Illuminati, Spectral si Taine. Pentru cei interesati, puteti urmari trupa in actiune aici si aici. Piese la download puteti gasi la adresa aceasta. Comunicatul oficial pe MetalAct.

LATER EDIT: Biletele la acest concert se gasesc exclusiv prin Eventim.RO, in magazinele Germanos, Live Metal Club, NewRock si online aici. Pretul biletelor este de 40 RON pana in 15 martie si 50 RON dupa aceasta data.

miercuri, 4 februarie 2009

Inopia - primul material discografic si Super Metal Live

Trupa Inopia isi va lansa primul material discografic intitulat "Monuments of sadness" pe 21 martie, in Live Metal Club in cadrul unui concert alaturi de True Mind, Tiarra si Magica. Evenimentul se va desfasura sub denumirea "Super Metal Live" si se afla acum la editia a 5-a, ultima fiind organizata in 2005 la care au participat nemtii de la The Claymore alaturi de Interitus Dei, Taine, Avskild si L.O.S.T. Concertul va incepe de la ora 19.00, iar biletele consta 15 lei si se pot achizitiona din Live Metal Club incepand de astazi. Concertul se anunta interesant si mentionez faptul ca toate celelalte trupe prezente pe afis au scos materiale discografice anul trecut, Magica si Tiarra la case de discuri din afara, iar True Mind au venit cu primul lor EP, iar acum a venit randul celor de la Inopia.

Tracklist Monuments of sadness:

1. Requiem
2. Beyond castel's walls
3. Tribute
4. Empire falls
5. Abigor
6. Epitaph

marți, 3 februarie 2009

MAP - uniting the world

“Someday we shall rule the world with music!” – asa isi incheie Maria de la caffeine and music postul in care anunta includerea Babylon Noise in MAP. Bun, dar ce e MAP? Nu vine de la nici un minister, nu are nici o treaba cu armata si nici cu preluarea controlului lumii cu ajutorul armelor. MAP inseamna Music Alliance Pact, “o initiativa mondiala menita sa stranga muzica independenta si noua de pe intreg mapamondul in articole ce vor fi publicate in fiecare luna pe data de 15” . 21 de tari alcatuiau deja aceasta alianta la data intrarii Babylon Noise, iar numarul este in crestere. Piesele propuse pentru luna ianuarie le puteti asculta aici. Mie nu imi raman prea multe de adaugat acum, insa m-am hotarat sa scriu despre asta pentru ca ideea mi s-a parut tare misto si sper sa evolueze, sa creasca si rasara trupe cu adevarat bune din cele descoperite din fiecare tara. Acum, daca va intereseaza si alte genuri de muzica, dintre cele mai diverse, puteti incerca piesele de care ziceam mai sus sau sa vizitati cele doua bloguri: Babylon Noise si caffeine and music.

luni, 2 februarie 2009

Kogaionon nr. 10

In ultimul sau editorial, Doru Atomei a anuntat zilele acestea ca numarul aniversar al revistei Kogaionon este gata deja, iar lansarea se va face asa cum am precizat in urma cu doua saptamani, in luna martie in cadrul concertului Shinning si Indian Fall de la Brasov. S-a accentuat din nou asupra faptului ca revista se adreseaza colectionarilor si ca este tiparita intr-un tiraj limitat. S-a anuntat si pretul, care va fi de 50 ron pe exemplar. Revista nu va contine reclame (in afara copertilor), va fi in format A4 si va contine 108 pagini cu informatii din cele mai diverse de la concerte si interviuri la retorici si informatii diverse despre trupe. Concertul de care pomeneam se va tine in clubul Suburban, unde vor avea loc aproximativ 150 de persoane, doritori sa asiste la concert. Mai multe detalii si cateva imagini cu revista gasiti aici.

Videoclipul saptamanii

L'AME IMMORTELLE - 5 JAHRE




De ce L'ame Immortelle azi? Pentru ca e o trupa faina si pentru motivele pe care le-am discutat cu Garm aici.

duminică, 1 februarie 2009

Karl Sanders (Nile) - al doilea album solo

Karl Sanders, frontmanul Nile, va lansa in aprilie cel de-al doilea album solo, intitulat Saurian Exorcisms. Discul va aparea la The End Records, iar tracklistul il aveti mai jos. In paralel, Nile au intrat in studio pentru a incepe inregistrarile la noul album. programat sa apara undeva prin vara, album care se doreste cel mai divers al trupei de pana acum.

Tracklist Saurian Exorcisms:
01. Preliminary Purification Before The Calling Of Inanna
02. Rapture Of The Empty Spaces
03. Contemplate This On The Tree Of Woe
04. A Most Effective Excorcism Against Azagthoth And His Emissaries
05. Slavery To Nitokris
06. Shira Gula Pazu
07. Kali Ma
08. Curse The Sun
09. Dying Embers Of The Aga Mass SSSratu

Sursa: Metalstorm
Tudy's Chronicles © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates