joi, 30 octombrie 2008

Noutati din lumea muzicala - partea I

-Dupa plecarea lui Timo Tolkki din Stratovarius (+scandalurile aferente), fostii sai colegi din trupa au adus un nou chitarist pentru a canta si mai departe fara cel care a fost pana acum mastermind-ul formatiei. Noul venit se numeste Matias Kupiainen, iar Kotipelto&Co. planuiesc sa scoate alaturi de el un nou album care va aparea anul viitor. Mai multe detalii despre aceste miscari gasiti aici. Dupa plecarea lui Tolkki, ceilalati muzicieni ar avea sansa sa revitalizeze muzica acestei trupe. Din pacate, prima piesa postata pe myspace, “Runaway”, este o reciclare din piesele mai vechi si seamana serios cu piesele lui Kotipelto de pe albumele sale solo, adica fara sare si fara piper. Daca nu ma credeti, puteti sa ascultati singuri aici. Plus ca nu inteleg de ce Kotipelto isi trece vocea prin fel de fel de efecte ciudate, chiar nu are nevoie de asa ceva…


-„Revolution has begun” declara Timo Tolkki alaturi de noii sai colegi de trupa, pe proaspatul lansat site al trupei Revolution Rennaisance: http://www.revolution-renaissance.com . Revolution my ass! Tolkki a luat pe langa el ceva muzicieni tineri, provenind din trupe obscure si s-a apucat sa reinregistreze o parte din piesele vechi alaturi de cele de pe albumul „New era”. Toate ca toate, dar noul vocal e jalnic si nu prea poate sa cante asa cum canta Kotipelto piesele care au devenit trademark pentru Stratovarius. Cea mai proasta piesa e „Icarus” copiata partial dupa mostenirea Stratovarius, iar versurile sunt asa de uzate incat nici nu pot sa ascult ce canta omul ala acolo (P.S: Oricum, Iron Maiden au epuizat tema respectiva pe o piesa scoasa cu ceva ani buni in urma.) O sa fie doua trupe. Stratovarius si RR, care o sa cante in concerte cam aceleasi piese, doar ca in componente diferite. Frumos! Deci, adio ani gloriosi de avant poweristic, bun venit ani ai mediocritatii!


-Robert Westerholt are toate motivele sa fie mandru! Si de ce nu ar fi? O trupa inceputa cu niste pustani de liceu a ajuns unde probabil doar visau sa ajunga atunci cand s-au apucat de cantat. Nu stiti cine este Robert Westerholt? Pai este chitaristul Within Temptation, omul de baza si pe langa asta e cuplat cu Sharon. Deci lasati-o balta baieti, e cuplata tipa. Ceea ce vroiam totusi sa va spun este ca WT au pregatit un DVD misto de tot, numit Black Symphony : un concert realizat cu orchestra, cor, efecte pirotehnice, ecrane gigant, un pulic dezlantuit si o prestatie excelenta live a trupei din ce am vazut eu pana acum. O piesa, “Our solemn hour” poate fi vazuta aici.

P.S: Domnule Tuomas Holopainen, pe cand si de la dumneavoastra un concert de genul? Stiu ca aveti End of an Era, dar totusi….pe cand un concert cu orchestra ? Dupa concedierea pitzipoancei probabil…


-Mai tineti minte ca va povesteam de vocalul ala misto de la Scar Symmetry? Ala care grohaia si canta la fel de frumos pe voce clean ? Nici nu am apucat sa ma bucur bine de ei, ca personajul asta si-a adunat jucariile si a plecat, din cauza diferentelor muzicale (cel putin asta reiese din declaratiile oficiale ale membrilor). Ceilalti ramasi au adus doi vocalisti in trupa, unul care sa se ocupe de growl, altul care sa faca vocea clean. Asta ca sa vedeti cat facea nenea ala…

-Ma gandeam acum cateva zile ca Peter Tagtgren a cam lenevit cu Hypocrisy si nu ne-a mai bucurat urechile de prea mult timp cu un album de death metal d-ala de sculat mortii. In schimb, iese noul album Pain, Cynic Paradise pe numele lui, album disponibil la streaming pe pagina de myspace a trupei. Prima parte suna bine de tot. Revin cu o cronica mai incolo dupa ce reusesc cateva auditii bune. Vreo doua piese sunt cu vocalista Nightwish, care apare si in clipul de la Follow me, vopsita blonda. Piesa mai slabuta, destul de mainstream. „The most unique duet of the year” apare in descrierea clipului pe pagina de myspace. Come on, Pete...Ca opinie persoanala: oh, shit!


-Am fost sambata la Maximum Rock Festival – Suport pentru underground si a iesit mai bine decat credeam eu. Si asta pentru ca trupele ajunse in finala au dat tot ce au avut mai bun acolo si au iesit niste prestatii foarte ok. Castigatorii de anul acesta au fost Vespera, locul 2 fiind ocupat de trupa Nerv, 3 de Shadowsail, iar cei de la Krepuskul au primit mentiune. O cronica detaliata si galerie foto in curand pe MetalAct.


-Nici nu se termina bine anul, ca se anunta concerte tari pentru 2009: Samael si Solitude Aeternus in Bucuresti, apoi in mai se pare ca vom fi vizitati in Cluj de cei de la Circle II Circle, Manticora si Power Quest!

luni, 27 octombrie 2008

Videoclipul saptamanii

KAMELOT - RULE THE WORLD

marți, 21 octombrie 2008

Maximum Rock Festival - Suport pentru underground


Sambata, 25 octombrie, ProdMusic Production organizeaza Maximum Rock Festival – Suport pentru underground. Tot Irish Music Pub este locatia care va gazdui si acest eveniment, cu incepere de la orele 18.00. Trupele ajunse in finala concursului sunt: Amberskin, Vespera, Doll, Illusion of control, Spritual Ravishment, Shadowsail, eyeSEEred si Antidot. De asemenea, clujenii de la Voices of Silence vor sustine un recital cu ocazia lansarii noului lor album, “The human saga”. Festivalul-concurs va avea premii constand in echipamente muzicale, iar un cuvant de spus la alegerea castigatorului il va avea si publicul. Piese ale trupelor finaliste precum si a tuturor trupelor inscrise in concurs pot fi ascultate accesand linkul de mai jos:

joi, 16 octombrie 2008

Cronica Klimt 1918 la Cluj Napoca

Klimt 1918 s-au intors saptamana trecuta in Romania pentru a sustine un concert la Cluj – Napoca, in Irish Music Pub. Concertul precedent a avut loc in cadrul Stufstock-ului, insa de aceasta data trupa a venit cu ocazia lansarii albumului “Just in case we’ll never meet again”, la invitatia Flowing Mist. Circa 150 – 200 de persoane au tinut sa participe la acest eveniment, in cadrul caruia au mai cantat Alternative Quartet, Twisted Cables si Luna Amara, toate trupe clujene.

Rezervarile mi le-am facut cu o zi inainte de concert si asta in miez de noapte. Sambata am ajuns putin mai tarziu la concert si am mai prins doar 2 sau 3 piese ale baietilor din Alternative Quartet. Trupa tanara, baieti simpatici, genul abordat fiind altenative, dupa cum sugereaza si numele lor. Din pacate nu am apucat sa-i ascult suficient incat sa-mi fac o parere pertinenta despre muzica lor.

Pe Twisted Cables i-am ascultat pe pagina lor de myspace si eram curios sa-i urmaresc live. Din cate am inteles, concertul din Music Pub a fost cel de-al doilea pentru ei in ziua respectiva, dar s-au achitat bine de datorie. Au cantat in formula de trei : Adelina – voce, Mihai – chitara si Bogdan – bas (care a avut misiune dubla, ocupand rolul de basist si in Alternative Quartet). Adelina a adoptat o tinuta eleganta si am remarcat vocea ei foarte buna, desi pe alocuri am avut impresia ca a avut ceva emotii. Dintre piese am retinut Naked, Arms around my heart si preferata mea, Falling, o piesa foarte misto, calda si melancolica. In timpul recitalului lor, reflectoarele au ramas stinse o buna bucata de vreme si eu unul am crezut ca a acest lucru a fost intentionat pentru a creea o atmosfera propice muzicii interpretate. Mi-am dat seama ca nu a fost asa ci era vorba de niste probleme tehnice doar cand s-a apucat cineva sa repare instalatiile din spatele scenei. In fine, problemele au fost remediate repede iar concertul a curs fara intreruperi.

Nu mai vazusem Luna Amara de foarte multa vreme si ma intrebam cum a evoluat trupa. Ei bine, concertul lor a fost foarte bun, cu un Mihnea comunicativ si energic si un Nick care pune in continuare multa pasiune in ceea ce face, lucru care se vede pe scena. S-a inceput cu “Gri dorian” si „Oras”. Mai adaug Intunecare si Somn plus ceva piese noi de pe viitorul album al trupei. Suprizele au constat in doua coveruri: unul dupa Nine Inch Nails (nu am retinut piesa), al doilea fiind piesa “Burn ” al celor de la The Cure (Crow soundtrack). Concertul s-a incheiat cu „Folclor” (varianta cu Sf Treime – cei care mergeti la concertele lor stiti despre ce vorbesc), „din lipsa de alte optiuni”, dupa cum a tinut Mihnea sa precizeze. Publicul a fost alaturi de trupa pe tot parcursul recitalului.

Music Pub-ul a gazduit doua lumi sambata seara: o parte, cei care au venit pentru concert si celalalta parte care a umplu pana la refuz cealalata parte a pub-ului, venita pentru meciul de fotbal. Ma rog, nu prea mai are rost sa o lungesc cu problema asta.

Italienii de la Klimt s-au urcat pe scena in aplauzele publicului, care, desi destul de putin numeros, a reusit sa creeze o atmosfera frumoasa. Trupa a cantat bine, baietii au fost destinsi, relaxati si au reusit sa comunice bine cu publicul. Prima piesa cantata a fost cea care deschide noul album, si anume „The Breathtaking days (via Lactea)”, celelalte piese cantate de pe noul album fiind „Skygazer”, „The Graduate” si „Ghost of a tape listener”. Piesele mai vechi au prins la fel de bine la public. Eu am retinut „Snow of 85”, „They Were Wed by the Sea”. Trupa abordeaza o muzica relaxanta, totusi plina de emotie, „melanj Indie/Alternative/Post Rock” dupa cum este prezentata in descrierea Flowing Mist. Nu au lipsit glumele de genul: “There is a bear in the audience” (reproducere aproximativa) – in momentul in care cineva de public a strigat catre trupa cu o voce grohaitoare. Trupetii si-au recunoscut radacinile death metal, sustinand in acelasi timp ca sunt mandrii de aceasta. O faza interesanta a fost cand trupa s-a intors pentru bis, iar chitaristul Franceso a spus ceva de genul: “Noi suntem romani, voi sunteti romani, e acelasi lucru, nu ?”.

O seara reusita care s-a incheiat in jurul orei 11 in aplauzele publicului. So, Flowing Mist, asteptam si alte concerte. We’ll be there.


Galeria foto cu pozele de la concert o puteti vizualiza aici.

luni, 13 octombrie 2008

Klimt 1918 si Celelalte Cuvinte


Desi am ratat Thunderstorm vineri seara, am avut parte de un weekend concertistic de care m-am bucurat din plin. Sambata seara au cantat italienii de la Klimt 1918 in Music Pub, avand in deschidere trupele Alternative Quartet, Twisted Cables si Luna Amara. Concertul, primul organizat de Flowing Mist, a iesit foarte bine, desi nu cred ca au fost mai mult de 150-200 de persoane in public, pubul fiind plin in cealalta parte a sa datorita meciului de fotbal. Klimt au fost foarte voiosi, iar cantarea s-a desfasurat fara probleme. O cronica completa si multe poze o sa pun in zilele urmatoare. Duminica seara a fost concertul de lansare al albumului “Stem” semnat Celalate Cuvinte. Un alt concert care a iesit bine, cu un public dedicat si foarte important pentru mine pe de alta parte, deoarece a fost primul pentru mine in calitate de colaborator metalact. Cronica si pozele aferente vor aparea pe site maine sau poimaine. So, thanks metalact (Oana&Negura), Radu pentru aparat si prietenei mele care inca ma suporta.

marți, 7 octombrie 2008

Thunderstorm la Cluj Napoca


Trupa bucuresteana Thunderstorm va canta vinerea aceasta la Cluj Napoca, in clubul Rolland Garros, incepand cu ora 21. Trupa va prezenta albumul din 2006, Vise Digitale, disc a carui recenzie o puteti citi aici. De asemenea, un interviu cu basistul si liderul trupei, Alex Pascu mai puteti citi aici. Vise digitale poate fi ascultat in continuare, in intregime la streaming, la adresa aceasta.

sâmbătă, 4 octombrie 2008

Dark Tranquility - Fiction (2007)

src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjEJxFlMnfvpgKVdVpHx7LVGgbR1ql1eOvduHvksjo1FfCYP-ENFohe23hyphenhyphendLS1WSaDbdCJS_pPrBTco5iZMoISI2SMoo1H_8KzySDG0ZdXiIwHqplpTN-R1mhg-srpYugckSLDmBSc5mI/s400/fiction.jpg" border="0" />
A fost odata ca niciodata un orasel suedez numit Gothenburg. Si inca mai este si probabil ca va mai fi ceva vreme incolo daca ii ajuta Cel de Sus sau, ma rog, Cel de Jos…dupa cum prefera fiecare…Acest orasel este patria curentului metalic care i-a imprumutat numele…gothenburg metal mai cunoscut si sub alte nume: sound-ul gothenburg, melodeath, swedish death chiar si melodic death metal (mda, stiu ca nu e acelasi lucru).

Pe aici se jucau cu masinutele cand erau mici oameni importanti din metalul de astazi si nu ii incep sa ii enumar ca altfel nu mai termin. Dar o sa zic asta : incepand cu At the gates si continuand apoi cu trupe ca In flames, Soilwork sau Dark Tranquility, curentul acesta a castigat notorietate cu fiecare an, iar trupele aceastea au ajuns departe de tot. Pe acolo toata lumea s-a cunoscut cu toata lumea, s-a facut schimb de instrumentisti intre trupe, de vocali…ce mai, ca intr-o mare si fericita familie. Insa in timp ce Soilwork sau In flames incearca sa inglobeze la greu in ultimii ani influente de metalcore sau alte influente din zone nemetalice pentru a castiga sustinatori de peste ocean de la dragii nostri americani (si chiar reusesc), Dark Tranquility au scos anul trecut “Fiction”, album care nu le face decat cinste. In comparatie, Soilwork au scos un album fara vlaga, lenes, plictisitor, iar In flames au apucat-o de mult pe alta cale (mai exact cu Come Clarity, album de pe care nu am avut rabdare sa ascult mai mult de trei piese consecutiv).

Deci, dati-mi voie sa dedic albumul acesta componentilor formatiilor mai sus amintite. Domnilor, gasiti pe el de toate : un vocal excelent, riffuri si solouri misto, piese antrenante, pline de vana, de emotii, de nerv…(nu o data am incercat sa fredonez versuri care nu sunt usor de reprodus pentru cineva cu corzi vocale normale) plus niste clape de efect, lucru pe care il aveau si Soilwork intr-o vreme.
Il aveau…Incercati Focus shift, Misery Crown, The mundane and the magic, Icipher, The lesser faith…Vorbim apoi.

Nota: 10,00

Tracklist:

1. Nothing To No One
2. The Lesser Faith
3. Terminus (Where Death Is Most Alive)
4. Blind At Heart
5. Icipher
6. Inside The Particle Storm
7. Empty Me
8. Misery's Crown
9. Focus Shift
10. The Mundane And The Magic

Componenta:

Mikael Stanne – voce

Niklas Sundin – chitara

Martin Henriksson – chitara

Anders Jivarp – tobe

Michael Nicklasson – bas

Martin Brändström - clape

Linkuri pentru piese:

Focus shift

Misery crown

The mundane and the magic

Nothing to no one

The lesser faith

joi, 2 octombrie 2008

Mekong Delta la Cluj Napoca - ANULAT

Concertul pe care trupa Mekong Delta trebuia sa-l tina la Cluj Napoca sambata asta a fost anulat la numai o zi dupa ce si concertul de la Bucuresti a avut aceeasi soarta. Motivele sunt diverse cate se pare, din comunicatul organizatorilor reiesind ca partea de vina apartine managementului trupei. Mai multe detalii puteti gasi intrand pe pagina oficiala a concertului afisata mai jos. De asemenea, tot acolo gasiti si comunicatul oficial al organizatorilor. Ar fi trebuit sa particip la concert din partea metalact-ului, dar asa se pare ca vom astepta pana saptamana viitoare, cand va avea loc concertul Celelalate Cuvinte.
Tudy's Chronicles © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates